ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Από 2,5% έως 3% το εύρος απόδοσης του επταετούς ομολόγου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Από 2,5% έως 3% το εύρος απόδοσης του επταετούς ομολόγου
Η δημόσια προσφορά ξεκινά τη Δευτέρα 29 Ιουνίου κι ολοκληρώνεται την Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Μεταξύ του 2,5% και 3% ορίστηκε το ανώτατο και κατώτατο εύρος της απόδοσης του «επενδυτικού» επταετούς ομολόγου, ύψους έως 500 εκατ. ευρώ, που εκδίδει ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό του πρόγραμμα.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, το 2,5% θα είναι ιδανικό για την εταιρεία, με τους αναλυτές να «ποντάρουν» πως το κουπόνι θα κλείσει κοντά στο 2,7%-2,8%. Παράγοντες του Ομίλου κάνουν λόγο για ένα ελκυστικό εύρος απόδοσης, ενώ προσβλέπουν σε αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η έκδοση υλοποιείται μέσω δημόσιας προσφοράς, ενώ προβλέπεται η έκδοση έως 500.000 κοινών ανώνυμων άυλων ομολογιών, με ελάχιστο ποσό έγγραφής τα 1.000 ευρώ.

Η δημόσια προσφορά ξεκινά τη Δευτέρα 29 Ιουνίου κι ολοκληρώνεται την Τετάρτη 1 Ιουλίου, με τον Όμιλο να διεκδικεί μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία.

Πού θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Όμιλος, τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα συμβάλουν στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματός του στους τομείς των παραχωρήσεων, των υποδομών και της ενέργειας από θερμικές πηγές (σε ποσοστό 80%), ενώ μικρό μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί και για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού του Ομίλου.

Προτεραιότητα του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου, που θα χρηματοδοτηθεί από το ομόλογο, είναι η ενίσχυση των μακροχρόνιων, επαναλαμβανόμενων εσόδων του μέσα από επενδύσεις (ιδιόκτητες και με Συμβάσεις Παραχώρησης και ΣΔΙΤ) σε βασικές υποδομές.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει δρομολογήσει ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα στους τομείς των παραχωρήσεων και των υποδομών, με συμμετοχή του σε έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider