Ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη Pasal Development

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη Pasal Development
Η εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέο βασικό μέτοχο.

Έτοιμη να αλλάξει σελίδα είναι η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Pasal Development, η οποία θα αποκτήσει νέο βασικό μέτοχο, τον σουηδικό όμιλο Sterner Stenhus με επικεφαλής τον επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη.

Χθες Δευτέρα οι μέτοχοι της εταιρείας ψήφισαν υπέρ της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της από τον σουηδικό όμιλος, ο οποίος μετά από αυτή την διαδικασία θα κατέχει περίπου το 90% της Pasal Development.

Όπως σημείωσε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση ο γενικός διευθυντής οικονομικών της Pasal Κώστας Μαρκάζος, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου στόχος είναι «να έχουμε μία υγιή εταιρεία με ισχυρούς μετόχους». Ο ίδιος σημείωσε πως η εταιρεία θα παραμείνει στο Χρηματιστήριο με σκοπό να «μεγαλώσει περαιτέρω με συγχωνεύσεις και εξαγορές».

Μετά την ΑΜΚ η εταιρεία θα εξασφαλίσει ακόμη 13 εκατ. μέσω δανεισμού, από τον επενδυτή ή από τράπεζες με εγγύηση από τον επενδυτή. Από αυτά τα 23 εκατομμύρια τα 22 εκατ. θα πάνε για να αποπληρωθούν οι οφειλές της προς την Alpha Bank.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση ο βασικός μέτοχος και επικεφαλής της εταιρείας, Σωτήρης Θεοδωρίδης σημείωσε ότι «χειριστήκαμε όλα τα θέματα με ειλικρίνεια, η εταιρεία δεν χρωστά στο δημόσιο σε προμηθευτές και εργαζόμενους». Ο κ. Θεοδωρίδης ξεκαθάρισε ότι θα παραιτηθεί από το δικαίωμα του να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Πέντε ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας

Μετά από την συμφωνία της Pasal με τον αμερικανικό όμιλο Hines για την μεταβίβαση του εμπορικού κέντρου Athens Heart καθώς και τις μεταβιβάσεις που έχουν γίνει στις τράπεζες, στην εταιρεία παραμένουν πέντε ακίνητα και συγκεκριμένα οι κεντρικές αποθήκες στον Ασπρόπυργο με μισθωτή την Σκλαβενίτης οι οποίες αποφέρουν ετήσια έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ, οικόπεδο στο Λαύριο, ακίνητο στο Βοτανικό με το πρώην εργοστάσιο της Soulis, οι παλιές καπναποθήκες στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης και ένα οικόπεδο 80 στρεμμάτων στη Χαλκίδα.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Sterner Stenhus, έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας του τελευταίους μήνες, μεταξύ αυτών η αγορά του ιστορικού ξενοδοχείου Ελλάς στην Ομόνοια, δύο αποθηκών στον Ασπρόπυργο, καθώς και η αγορά του ΣΔΙΤ 10 σχολικών συγκροτημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider