Έρχεται το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ευρώπη
Στη Σερβία σχεδιάζει να κατασκευάσει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο η Fintel Energija.

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ευρώπης το οποίο θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 572 MW σχεδιάζει να κατασκευάσει η Fintel Energija, η σερβική θυγατρική του ομίλου Fintel Energia ο οποίος έχει έδρα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο του ομίλου, η πρώτη φάση αφορά σε για μια επένδυση ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ (139,5 εκατομμύρια δολάρια) στο αιολικό πάρκο Kosava στη Σερβία.Η ιταλική εταιρεία υλοποιεί το έργο μέσω της MK Fintel Wind, μιας κοινοπραξίας με τον όμιλο MK Group της Σερβίας και έχει μέχρι στιγμής επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είχε ανακοινώσει η επιχείρηση, η πρώτη φάση της ανάπτυξης του αιολικού πάρκου θα ολοκληρωθεί το 2019, όταν η εγκατάσταση θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 69 MW, η οποία είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των 45.000 νοικοκυριών, όπως εκτιμά η εταιρεία.

Η Vestas της Δανίας έχει ήδη υπογράψει σύμβαση για την προμήθεια των 20 ανεμογεννητριών για το αιολικό πάρκο της Kosava.

Πέρυσι, η MK Fintel Wind δήλωσε ότι συμφώνησε να λάβει δάνειο ύψους 81,5 εκατομμυρίων ευρώ για την πρώτη φάση κατασκευής του αιολικού πάρκου Kosava από συγκεκριμένα ιδρύματα όπως είναι η Erste Bank Serbia, η Unicredit Serbia, η Zagrebacka Banka και η Τράπεζα Ανάπτυξης της Αυστρίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 και ήδη διαθέτει δύο αιολικά πάρκα στη Σερβία, με συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύ 16,5 MW.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider