Emirates: Έρχονται αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Emirates: Έρχονται αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια
Για ραγδαία άνοδο κόστους προειδοποιεί η Emirates.

Για άνοδο στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προειδοποιεί η Emirates με φόντο τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Την ώρα που οι αναλυτές αρχίζουν να βλέπουν «φως στο τούνελ» των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η ανησυχία στρέφεται στον «πόλεμο» μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.

Σύμφωνα με το Βloomberg, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία πολύωρων πτήσεων στον κόσμο, προειδοποιεί πως είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί το κόστος των ταξιδιών για τους πολίτες, αν συνεχιστεί ο «πόλεμος» και η επιβολή δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας της επιδότησης των Βρυξελλών στην ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αεροσκαφών Airbus.

«Στο τέλος, το κόστος από τους επιπρόσθετους δασμούς θα περάσει στους καταναλωτές, οπότε το πιθανότερο είναι πως θα αυξηθούν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τιμ Κλαρκ, πρόεδρος της Emirates, σε ομιλία του στο Ντουμπάι.

Να θυμίσουμε πως οι ΗΠΑ απειλούν την ΕΕ, με επιπρόσθετουν δασμούς ύψους 10% στις Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, πως η επιδότηση που έλαβε η Airbus από τις Βρυξέλλες ήταν παράνομη.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου εξετάζει μία αντίστοιχη υπόθεση κατά της Boeing, η απόφαση της οποίας αναμένεται το 2020, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί για δικούς της επιπρόσθετους δασμούς στις αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες, αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν με την επιβολή τιμωρητικών δασμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider