Αναβολή της Έκθεσης Αυτοκινήτου Νέας Υόρκης λόγω κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβολή της Έκθεσης Αυτοκινήτου Νέας Υόρκης λόγω κοροναϊού
Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, αναβλήθηκε για τον Αύγουστο, όπως ήταν αναμενόμενο.

Μετά την αναβολή της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο της Κίνας και την ακύρωση του Σαλονιού Αυτοκινήτου στη Γενεύη της Ελβετίας λόγω του κοροναϊού, οι οποίες ήταν αντίστοιχα οι μεγαλύτερες της Ασίας και της Ευρώπης, ήρθε η ώρα και για τη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου των ΗΠΑ, αυτή της Νέας Υόρκης.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης είχε προγραμματιστεί να ανοίξει τις πύλες της για τον Τύπο στις 8 και 9 Απριλίου και στη συνέχεια για το κοινό στις 10 Απριλίου. Πλέον, σύμφωνα με την απόφαση των οργανωτών, η έκθεση θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου με τις δύο ημέρες Τύπου και θα ανοίξει για το κοινό στις 28 Αυγούστου. Η διάρκειά της θα είναι έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Πολλά τα νέα μοντέλα

Το μεγαλύτερο γεγονός για την αγορά αυτοκινήτου στις ΗΠΑ, αναμενόταν να φιλοξενήσει το λανσάρισμα 50 νέων ή ανανεωμένων μοντέλων, παγκόσμιου ενδιαφέροντος, με έμφαση στα σπορ και στα πολυτελή νέα μοντέλα. Πλέον, πολλές από αυτές τις παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν online, όπως και στην περίπτωση της Γενεύης, ενώ άλλες θα περιμένουν έως την έκθεση.

Οι διοργανωτές, σε αντίθεση με τα άλλα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα που ακυρώθηκαν, είχαν αφενός το χρόνο αντίδρασης και αφετέρου θεωρούν ότι με δύο εκθέσεις παγκόσμιου βεληνεκούς να μην πραγματοποιούνται, αυτή της Νέας Υόρκης αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Έτσι, ανακοίνωσαν τη νέα ημερομηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης πραγματοποιείται από το 1900. Παρότι οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ειδικά μέτρα για την προστασία των εκθετών αλλά και των επισκεπτών, μετά την ανακοίνωση ειδικών μέτρων από την πολιτεία της Νέας Υόρκης για την απαγόρευση των συναθροίσεων και την δημιουργία ειδικής ζώνης ελέγχου, δεν είχαν άλλη λύση παρά την αναβολή.

Σαρώνει ο κοροναϊός

Ο κοροναϊός έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και στις εμπορίες αυτοκινήτων καθώς πλέον, εκτός από τα προβλήματα στις γραμμές παραγωγής λόγω του κλεισίματος εργοστασίων στην Κίνα, μειώνονται σημαντικά και οι πωλήσεις σε Ασία και Ευρώπη.

Από τον κοροναϊό δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι διεθνείς αγώνες αυτοκινήτων, με συνεχείς αναβολές και ακυρώσεις τόσο στο πρόγραμμα της Formula 1 όσο και του MotoGP. Αντίστοιχα, στη χώρα μας αναβλήθηκαν όλοι οι αγώνες αυτοκινήτων για δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider