Το «μικρόβιο» των SUV έχει διαχυθεί σε όλη την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα μοντέλα γνωρίζουν συνεχώς μεγαλύτερη ζήτηση τα τελευταία χρόνια και το 2018 πέτυχαν ένα συνολικό μερίδιο αγοράς άνω του 29% στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στη μικρή κατηγορία το 2018 κατείχαν μερίδιο μόλις 1,25% καθώς εκπροσωπούνταν μόνο από το Suzuki Ignis και το Suzuki Jimny, ωστόσο στα SUV κατηγορίας B (Suzuki Vitara, VW T-Roc, Peugeot 2008, κλπ.) κατέγραψαν πέρσι ποσοστό 9,81%. Πολύ δυνατά ήταν τα compact SUV με μερίδιο αγοράς 15,57% για το 2018 και αιχμή του δόρατος best-seller, όπως το Nissan Qashqai και το Toyota CH-R, το οποίο κυκλοφορεί και σε υβριδικές εκδοχές. Ακόμη και στη δύσκολη μεγαλομεσαία κατηγορία D-Segment τα SUV κατέγραψαν ένα αξιοπρεπές ποσοστό της τάξης του 2,25%, με κορυφαίους εκπροσώπους το Skoda Kodiaq και το Volvo XC60.

Φέτος οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο των SUV στην ελληνική αγορά, καθώς αναμένεται πληθώρα νέων μοντέλων με ελκυστικές προδιαγραφές, για όλα τα βαλάντια. Οι υποψήφιοι αγοραστές εκτιμούν τα προσόντα των SUV, αφού συνδυάζουν την άνεση μίας κλασικής μπερλίνας, με τη λειτουργικότητα ενός πολυχρηστικού μοντέλου και με υπερυψωμένη θέση οδήγησης, αναβαθμισμένη αίσθηση ασφάλειας και μία δόση ανεξαρτησίας και περιπέτειας.

Στη Gallery που ακολουθεί, παραθέτουμε τα 10 SUV με τις υψηλότερες πωλήσεις το 2018 στη χώρα μας: