Liberty Media: Η ιδιοκτήτρια της Formula 1 εξαγοράζει το MotoGP για 3,6 δισ. λίρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Liberty Media: Η ιδιοκτήτρια της Formula 1 εξαγοράζει το MotoGP για 3,6 δισ. λίρες
Στην εξαγορά του MotoGP από την ισπανική εταιρεία Dorna Sports προχώρησε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Liberty Media, με το ύψος του deal να αγγίζει τα 3,6 δισ. λίρες.

Στην εξαγορά του MotoGP από την ισπανική εταιρεία Dorna Sports προχώρησε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Liberty Media, με το ύψος του deal να αγγίζει τα 3,6 δισ. λίρες.

Ο όμιλος πολυμέσων των ΗΠΑ, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της F1 το 2017, αγόρασε τη σειρά αγώνων μοτοσικλετών από την ισπανική εταιρεία Dorna Sports, η οποία είχε στο χαρτοφυλάκιό της το MotoGP από το 1992.

Σύμφωνα με το BBC, η Liberty Media θα ελέγχει το 86% του MotoGP, ενώ η η διοίκηση της Dorna θα διατηρήσει τον έλεγχο του υπόλοιπου ποσοστού.

Ο Greg Maffei, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Liberty Media, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «ενθουσιασμένη» που επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο στο πεδίο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, προσθέτοντας πως «το MotoGP είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με πιστούς, ενθουσιώδεις οπαδούς, συναρπαστικούς αγώνες και ένα οικονομικό προφίλ που δημιουργεί εξαιρετικά ταμειακές ροές.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna, Καρμέλο Εζπελέτα, δήλωσε ότι η Liberty έχει «απίστευτο ιστορικό στην ανάπτυξη αθλητικών στοιχείων».

«Είμαστε περήφανοι για το παγκόσμιο άθλημα που έχουμε αναπτύξει και αυτή η συναλλαγή αποτελεί απόδειξη της αξίας του αθλήματος σήμερα και των δυνατοτήτων ανάπτυξής του», πρόσθεσε ο Ezpeleta.

Σημειώνεται πως η πρώτη σεζόν του MotoGP πραγματοποιήθηκε το 1949 με μόλις έξι γύρους αγώνων, αλλά τώρα έχει εξελιχθεί σε μία σειρά 20 γκραν πρι, καλύπτοντας και τις πέντε ηπείρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider