Siemens: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη - Σε ιστορικό υψηλό το ανεκτέλεστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Siemens: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη - Σε ιστορικό υψηλό το ανεκτέλεστο
Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Siemens στο προηγούμενο τρίμηνο

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Siemens στο προηγούμενο τρίμηνο, παρά το γεγονός πως η μονάδα αυτοματισμού του γερμανικού κολοσσού (Digital Industries) είδε επιβράδυνση της δραστηριότητάς της, κυρίως εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης που καταγράφηκε στην περιοχή της Ασίας.

Ειδικότερα, τα βιομηχανικά κέρδη της Siemens ανήλθαν στα 2,72 δισ. ευρώ για το τρίμηνο που έληξε στα τέλη Δεκεμβρίου, υψηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για κέρδη 2,64 δισ. ευρώ. Τα κέρδη της εταιρείας ήταν αυξημένα κατά 3% σε ετήσια βάση.,

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 18,41 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά περίπου 2%, ωστόσο ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για συνολικά έσοδα 18,58 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η Siemens επιβεβαίωσε το guidance για ολόκληρο το έτος, αναφέροντας ότι εξακολουθεί να αναμένει αύξηση εσόδων από 4% έως 8%, μετά τις αποεπενδύσεις και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Τέλος, οι εκκρεμείς παραγγελίες της Siemens ανήλθαν στα τέλη Δεκεμβρίου στα 113 δισ. ευρώ, με το συνολικό ανεκτέλεστο της εταιρείας να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας της, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Roland Busch

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Siemens στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου της Φρανφκούρτης ενισχύεται κατά περίπου 0,5% στα 169,06 ευρώ, αν και νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί ως και 2,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Unilever: Καλύτερη από το αναμενόμενο πτώση στα καθαρά κέρδη το 2023 - Ξεκινά επαναγορά μετοχών 1,5 δισ. ευρώ

Siemens Energy: Επιστροφή στα κέρδη μετά την πώληση μεριδίου στην Ινδία

Maersk: Βουτιά 12% για τη μετοχή φέρνει η αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider