Samsung: Πτώση 34% στα λειτουργικά κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Samsung: Πτώση 34% στα λειτουργικά κέρδη
Ετήσια μείωση 34% στα λειτουργικά κέρδη ανακοίνωσε η Samsung Electronics για το τελευταίο τρίμηνο, καθώς η υποτονική ζήτηση για τηλεοράσεις και άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης αντιστάθμισε τα κέρδη που κέρδισε με κόπο από την αγορά τσιπ υπολογιστών που ανακάμπτει με αργούς ρυθμούς.

Ετήσια μείωση 34% στα λειτουργικά κέρδη ανακοίνωσε η Samsung Electronics για το τελευταίο τρίμηνο, καθώς η υποτονική ζήτηση για τηλεοράσεις και άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης αντιστάθμισε τα κέρδη που κέρδισε με κόπο από την αγορά τσιπ υπολογιστών που ανακάμπτει με αργούς ρυθμούς.

Ο κολοσσός της τεχνολογίας ανακοίνωσε πως περιμένει τα πράγματα να βελτιωθούν μέσα στο 2024, προβλέποντας μεγαλύτερη ζήτηση για ημιαγωγούς που σχετίζονται με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και οι οποίες ολοένα και περισσότερο σε smartphone, υπολογιστές και άλλα προϊόντα. Ωστόσο, οι μακροοικονομικές αβεβαιότητες μπορεί να συνεχίσουν να επηρεάζουν τις δραστηριότητές της νοτιοκορεατικής εταιρείας βραχυπρόθεσμα.

Η Samsung σημείωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 2,8 τρισ. γουόν (2,1 δισ. δολάρια) για τους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με 4,3 τρισ. (3,2 δισ. δολάρια) από την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα λειτουργικά της κέρδη για ολόκληρο το έτος 2023 ήταν 6,5 τρισ. γουόν (4,8 δισ. δολάρια), μία πτώση 85% από το 2022, καταγράφοντας τα χαμηλότερα επίπεδα της εταιρείας από το 2008, όταν οι παγκόσμιες αγορές αντιμετώπιζαν μια οικονομική κρίση.

Ενώ το τμήμα ημιαγωγών της εταιρείας σημείωσε ζημία 14,9 τρισ. γουόν (11 δισ. δολάρια) το 2023, οι απώλειες μειώθηκαν κατά το τέταρτο τρίμηνο, με το τμήμα παραγωγής DRAM (Dynamic Random Access Memory) να επιστρέφει στα κέρδη. Η εταιρεία δήλωσε τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή σε High Bandwidth Memory (HBM) τσιπς το 2024 για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει δημιουργήσει η τεχνητή νοημοσύνη.

«Το 2024, το τμήμα παραγωγής μνήμης αναμένει ότι η αγορά θα συνεχίσει να ανακάμπτει παρά τα διάφορα πιθανά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων της πολιτικής των επιτοκίων και των γεωπολιτικών ζητημάτων», ανέφερε η Samsung σε ανακοίνωση της.

Η εταιρεία επικεντρώνεται επίσης στην ενίσχυση των πωλήσεων του πιο πρόσφατου smartphone της, του Galaxy S24, το οποίο είναι κατασκευασμένο με μια σειρά από νέες εξελιγμένες δυνατότητες που σχετίζονται με το AI, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής μετάφρασης κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων σε 13 γλώσσες και 17 διαλέκτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alphabet: Πλήγμα από τα έσοδα στις διαφημίσεις της Google - «Βουτιά» 4% για τη μετοχή

Microsoft: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο

Toyota: Ανάκληση 50.000 οχημάτων - Διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στους αερόσακους

gazzetta
gazzetta reader insider insider