Βιολάντα: Χορηγεί 15ο μισθό σε πολύτεκνους εργαζομένους - Kαμία ανατίμηση ούτε το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιολάντα: Χορηγεί 15ο μισθό σε πολύτεκνους εργαζομένους - Kαμία ανατίμηση ούτε το 2024
Στην χορήγηση 15ου μισθού στους πολύτεκνους εργαζομένους της και στο «πάγωμα» των τιμών για όλο το 2024, προχώρησε η Βιολάντα.

Στην χορήγηση 15ου μισθού στους πολύτεκνους εργαζομένους της και στο «πάγωμα» των τιμών για όλο το 2024, προχώρησε η Βιολάντα. Όπως επισημαίνει με σχετική της ανακοίνωση: «η Βιολάντα λαμβάνοντας υπόψη της, δυο από τα κυριότερα κοινωνικά ζητήματα, την υπογεννητικότητα και την ακρίβεια, ανακοίνωσε τη χορήγηση 15ου μισθού σε όλους τους πολύτεκνους εργαζομένους γονείς που απασχολούνται στην Τρικαλινή Μπισκοτοποιΐα».

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, έκανε γνωστό πως η δέσμευση της να μην προχωρήσει σε αύξηση τιμών κατά το 2023 επιτεύχθηκε πλήρως, ενώ δεσμεύτηκε πως και το 2024 οι τιμές των προϊόντων της θα παραμείνουν σταθερές, καθώς δε θα προβεί σε καμία ανατίμηση. «Η Τρικαλινή Μπισκοτοποιΐα, που μέσα στο 2023 έθεσε σε λειτουργία το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο μπισκότων στον κόσμο χωρίς καμινάδα, αποτελεί πρότυπο εταιρείας που όσο αναπτύσσεται, αυξάνει το κοινωνικό της έργο και μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως έγραψε το insider.gr τον Οκτώβριο, βασική στόχευση της ελληνικής επιχείρησης συνιστά η διατήρηση της θετικής πορείας των αποτελεσμάτων της, μέσα από την ανάπτυξη του πελατολογίου και των υπηρεσιών, ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη πωλήσεων σε νέες αγορές. Η τρικαλινή βιομηχανία μπισκότων διεκδικεί ακόμη μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, προκειμένου να ισχυροποιήσει περαιτέρω την παρουσία της τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας που καταχωρήθηκαν χθες στο ΓΕΜΗ, το οικονομικό έτος 2022 ο κλάδος των παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων βρίσκει έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ ζήτηση για ελληνικά είδη αρτοσκευασμάτων καταγράφεται και από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της Βιολάντα αυξήθηκε στα 28,11 εκατ. ευρώ από 24,41 εκατ. ευρώ το 2021, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 15,18%. Στη σκιά πληθώρας προκλήσεων, τα κέρδη EBITDA υποχώρησαν στα 3,95 εκατ. ευρώ από 4,91 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν στα 2,66 εκατ. ευρώ από 3,70 εκατ. ευρώ το 2021.Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 1,95 εκατ. ευρώ από 2,99 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Το 2022, επίσης, οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις της βιομηχανίας μπισκότων αυξήθηκαν στα επίπεδα των 2,98 εκατ. ευρώ έναντι 2,70 εκατ. ευρώ το 2021. Σήμερα η καθαρή θέση της εταιρείας ανέρχεται σε 24,96 εκατ. ευρώ από 23,00 εκατ. ευρώ το 2021.

Μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα

Τα μπισκότα Βιολάντα και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που παράγει η εταιρεία έχουν αποκτήσει δυναμική παρουσία στη διεθνή αγορά, γεγονός που κατατάσσουν τη μπισκοτοποιία μεταξύ των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα. Μέσω της οργανωμένης δομής των εξαγωγών της σε περισσότερες από 30 χώρες του πλανήτη, τα προϊόντα της Βιολάντα κατορθώνουν να βρίσκονται σε περισσότερα από 5.200 σημεία πώλησης διεθνώς.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις

Η Βιολάντα διαθέτει σήμερα τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια. Το πρώτο και κεντρικό εργοστάσιο βρίσκεται στα Τρίκαλα στο 6ο χλμ Τρικάλων - Καρδίτσας σε ιδιόκτητες εκτάσεις 55.000 τετραγωνικών μέτρων όπου στεγάζονται οι πλήρως καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής μπισκότων και δημητριακών. Το δεύτερο εργοστάσιο βρίσκεται στη Λάρισα στο 14ο χλμ Λάρισας - Θεσσαλονίκης (Μακρυχώρι) σε ιδιόκτητες εκτάσεις 18.000 τετραγωνικών μέτρων όπου στεγάζεται η πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μπισκότου. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο μπισκότων στον κόσμο χωρίς καμινάδα. Το τρίτο εργοστάσιο Vitafree βρίσκεται στο 12ο χλμ Τρικάλων - Λάρισας σε ιδιόκτητες εκτάσεις 25.000 τετραγωνικών μέτρων όπου στεγάζεται η πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μπισκότου. Παράλληλα η εταιρεία διαθέτει σύγχρονα κέντρα διανομής, κατορθώνοντας να καλύπτει άμεσα και απρόσκοπτα τις ανάγκες της αγοράς από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Πώς ξεκίνησαν όλα...

Η ιστορία της εταιρείας Βιολάντα ξεκίνησε από ένα συνοικιακό αρτοποιείο στα Τρίκαλα. Εκεί την παραγωγή ποιοτικών αρτοσκευασμάτων και ψωμιού διαδέχθηκε η αγάπη για τη ζαχαροπλαστική και η μετατροπή σε επιχειρηματική δραστηριότητα με μοναδικό όραμα τη δημιουργία και παραγωγή ποιοτικών, πρωτότυπων και παραδοσιακών γεύσεων σε κουλουράκια και μπισκότα, δεν άργησε να γίνει. Η τρικαλινή βιομηχανία κατέχει σήμερα μια ευρύτατη ποικιλία από 200 και πλέον προϊόντα, συνεχίζοντας να «υπηρετεί» τον τίτλο του ποιοτικού παραγωγού μπισκότων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Ειλικρινής η ενημέρωση από το υπ. Εθνικής Άμυνας, θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί

United Group: Διάθεση ομολόγων συνολικού ύψους 1,73 δισ. ευρώ

«Βουτιά» για την μετοχή της Bayer μετά το πρόστιμο-«μαμούθ» των 2,25 δισ. δολ. για το Roundup

gazzetta
gazzetta reader insider insider