WSJ: Η χρήση ναρκωτικών του Μασκ έχει αρχίσει να ανησυχεί τους συνεργάτες του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ: Η χρήση ναρκωτικών του Μασκ έχει αρχίσει να ανησυχεί τους συνεργάτες του
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο δισεκατομμυριούχος μεταξύ άλλων έχει χρησιμοποιήσει LSD, κοκαΐνη, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια.

Η χρήση ναρκωτικών από τον Έλον Μασκ έχει ανησυχήσει στελέχη και μέλη διοικητικών συμβουλίων σε επιχειρήσεις που διευθύνει, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τον δισεκατομμυριούχο και τις εταιρείες.

Ο Μασκ έχει χρησιμοποιήσει LSD, κοκαΐνη, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια, συχνά σε ιδιωτικά πάρτι, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμους μάρτυρες και άλλους με γνώση του θέματος. Άνθρωποι κοντά στον διευθύνοντα σύμβουλο της SpaceX και της Tesla, ανέφεραν στην εφημερίδα, ότι η χρήση ναρκωτικών συνεχίζεται και ότι συγκεκριμένα αυτή την εποχή καταναλώνει κεταμίνη. Ο Μασκ δήλωσε τον Αύγουστο ότι έχει συνταγή για να χρησιμοποιεί το φάρμακο ως αντικαταθλιπτικό.

Αφότου ο Μασκ εμφανίστηκε να καπνίζει μαριχουάνα κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο podcast του Τζο Ρόγκαν τον Σεπτέμβριο του 2018, το Πεντάγωνο επανεξέτασε την ομοσπονδιακή άδεια ασφαλείας του, που σχετίζεται με τον ρόλο του ως Διευθύνοντος Συμβούλου της Space Exploration Technologies Corp., η οποία είναι πιστοποιημένη για εκτόξευση στρατιωτικών κατασκοπευτικών δορυφόρων, ανέφερε για πρώτη φορά το Bloomberg τον Μάρτιο του 2019.

«Μετά από εκείνη τη μια ρουφηξιά με τον Ρόγκαν, συμφώνησα, κατόπιν αιτήματος της NASA, να κάνω 3 χρόνια τυχαία τεστ για χρήση ναρκωτικών», δημοσίευσε ο Μασκ την Κυριακή στο X. Όπως ανέφερε, στα τεστ «δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ή αλκοόλ».

Ο Μασκ δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από το Bloomberg αναφορικά με το δημοσίευμα της WSJ. Ο Alex Spiro, δικηγόρος του δισεκατομμυριούχου, ανέφερε ότι ο πελάτης του «ελέγχεται τακτικά και τυχαία για ναρκωτικά στην SpaceX και δεν έχει αποτύχει ποτέ σε κανένα τεστ» και αναφέρθηκε σε «ψευδή γεγονότα» που αναφέρονται στο άρθρο, αλλά δεν τα διευκρίνισε.

Η SpaceX είναι πλέον η μόνη αμερικανική εταιρεία που έχει εγκριθεί να μεταφέρει αστροναύτες της NASA από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το Πεντάγωνο έχει επίσης εντείνει τις εκτοξεύσεις μέσω της εταιρείας του, ενώ τον Ιούνιο υπέγραψε συμβόλαιο με την επιχείρηση δορυφορικών επικοινωνιών της SpaceX Starlink, για την υποστήριξη του στρατού της Ουκρανίας.

Η WSJ ανέφερε ότι η Linda Johnson Rice, η οποία έγινε διευθύντρια της Tesla το 2017, αποχώρησε δύο χρόνια αργότερα λόγω απογοήτευσης από τη συμπεριφορά του Μασκ και τις ανησυχίες της για τη χρήση ναρκωτικών που έκανε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider