Wall Street: Υποχώρησαν οι μετοχές ημιαγωγών μετά το «έπος» του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Υποχώρησαν οι μετοχές ημιαγωγών μετά το «έπος» του 2023
semi conductors
Στάση αναμονής από πλευράς των επενδυτών, που έχουν στραμμένο το βλέμμα στη Fed και τα επιτόκια.

Οι αμερικανικές μετοχές τσιπ προστέθηκαν στις απώλειες που κατέγραψε την Τετάρτη η Wall Street, με τις εταιρείες ημιαγωγών να υποχωρούν από τις τιμές ρεκόρ μετά το ισχυρότερο έτος που κατέγραψαν από το 2009, όταν ο κλάδος ανέκαμψε μετά την οικονομική κρίση.

Η πτώση άνω του 2% στις μετοχές της AMD, της Qualcomm και της Broadcom, επηρέασαν περισσότερο τον δείκτη ημιαγωγών PHLX, ο οποίος υποχώρησε 2,1%. Ο δείκτης PHLX έχει πλέον υποχωρήσει σχεδόν 7%, από τότε που έφτασε σε υψηλό ρεκόρ κλείσιμο στις 27 Δεκεμβρίου.

Οι απώλειες αυτής της εβδομάδας στις μετοχές ημιαγωγών, σηματοδότησε μια ευρεία πτώση στη Wall Street καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Δεκέμβριο, για ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων της αμερικανικής κεντρική τράπεζας.

Τροφοδοτημένος από την αισιοδοξία για την τεχνητή νοημοσύνη και πιο πρόσφατα από τις προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, ο δείκτης PHLX αυξήθηκε κατά 65% το 2023, στην υψηλότερη επίδοσή του από το 2009- μια επίδοση που άφησε πίσω της τους Nasdaq και S&P 500, που είχαν ετήσια κέρδη 43% και 24%, αντίστοιχα.

Η Nvidia, που θεωρείται ο κορυφαίος προμηθευτής τσιπ που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, είδε την χρηματιστηριακή της αξία να υπερτριπλασιάζεται το 2023 στα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την την πέμπτη πιο πολύτιμη εταιρεία της Wall Street. Πάντως κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, η μετοχή της υποχώρησε σχεδόν 1%.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες της, η BofA Global Research συνέστησε θέσεις στο cloud computing και τα αυτοκίνητα μέσω μετοχών όπως η Nvidia, η Marvell Technology, η NXP Semiconductors και η ON Semiconductor.

Από την πλευρά της, η Wells Fargo, δήλωσε ότι αναμένει μια ήπια ανάκαμψη για της εταιρείες παραγωγής τσιπ το 2024 και επεσήμανε τις KLA και Applied Materials ως κορυφαίες επιλογές σε αυτόν τον κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενέργεια: Γιατί η Γερμανία χρειάζεται εφεδρικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και 60 δισ. ευρώ

Tesla: Σχεδόν 1 εκατομμύριο οχήματα παρέδωσε η mega μονάδα της Σαγκάης το 2023

Ισπανία: Η Telefónica θα απολύσει περισσότερους από 3.400 εργαζομένους της

gazzetta
gazzetta reader insider insider