Έγραψε ιστορία η κληρονόμος της L'Oréal: Έγινε η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έγραψε ιστορία η κληρονόμος της L'Oréal: Έγινε η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. δολάρια
Το ορόσημο ήρθε καθώς η μετοχή της L'Oréal, της αυτοκρατορίας των προϊόντων ομορφιάς που ίδρυσε ο παππούς της, κατέγραψε την καλύτερη χρονιά της από το μακρινό 1998.

H κληρονόμος της L'Oréal, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερ, έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. δολαρίων, κατακτώντας ένα ακόμη «παράσημο» τόσο για την προσωπική της συλλογή, όσο και για τον γαλλικό κολοσσό που διαπρέπει στον τομέα της μόδας και των καλλυντικών.

Η περιουσία της εκτινάχθηκε στα 100,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Το ορόσημο ήρθε καθώς η μετοχή της L'Oréal, της αυτοκρατορίας των προϊόντων ομορφιάς που ίδρυσε ο παππούς της, κατέγραψε την καλύτερη χρονιά της από το μακρινό 1998.

Παρά τα κέρδη, η περιουσία της 70χρονης απογόνου εξακολουθεί να είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή του Γάλλου συμπατριώτη της Μπερνάρ Αρνό, ιδρυτή της LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton), ο οποίος είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνδρας στον πλανήτη με 179,4 δισ. δολάρια, πίσω μόνο από τον Έλον Μασκ.

Η αυξανόμενη κυριαρχία της Γαλλίας στο λιανεμπόριο και τα είδη πολυτελείας έχει δημιουργήσει πολλές άλλες εξαιρετικά πλούσιες οικογένειες, που κατέχουν από τις μεγαλύτερες περιουσίες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης εκείνης πίσω από την Hermes αλλά και των αδελφών Βερτεμέρ που κατέχουν τη Chanel.

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερ, είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της L'Oréal, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ξεπερνά τα 240 δισ. ευρώ και μαζί με την οικογένειά της είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι με μερίδιο σχεδόν 35%. Οι γιοι της, Ζαν Βίκτορ και Νίκολας, είναι επίσης μέλη του ΔΣ. Η ζάμπλουτη απόγονος διατηρεί την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ έχει γράψει και 2 βιβλία - μια μελέτη της Βίβλου και την γενεαλογία των Ελλήνων θεών. Μάλιστα, παίζει και πιάνο για αρκετές ώρες κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η μετοχή με τη μεγαλύτερη απόδοση το 2023 κέρδισε σχεδόν 2.000%

«Πάρτυ» στην παγκόσμια αγορά ομολόγων - Το καλύτερο δίμηνο από το 1990

Mytilineos: Διάθεση 259.287 ιδίων μετοχών αξίας 9,4 εκατ. ευρώ σε 13 στελέχη του ομίλου

gazzetta
gazzetta reader insider insider