Ελλάκτωρ: Διαψεύδει δημοσιεύματα για πρόθεση πώλησης της Άκτωρ Παραχωρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Διαψεύδει δημοσιεύματα για πρόθεση πώλησης της Άκτωρ Παραχωρήσεις
Η εισηγμένη επισημαίνει πως η Άκτωρ Παραχωρήσεις είναι η μεγαλύτερη θυγατρική της.

Σε διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με την πρόθεση πώλησης της Άκτωρ Παραχωρήσεις προχώρησε με ανακοίνωσή της η Ελλάκτωρ.

Η εισηγμένη επισημαίνει πως η Άκτωρ Παραχωρήσεις είναι η μεγαλύτερη θυγατρική της η οποία μάλιστα έχει προεπιλεγεί ή βρίσκεται σε διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου σε έργα ΣΔΙΤ άνω των 3,8 δισ. ευρώ και σε έργα Παραχωρήσεων προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ. Μόλις πρόσφατα η μητρική εταιρεία ενίσχυσε την ρευστότητά της με ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα άνω των 570 εκατ. ευρώ μέσω της ολοκλήρωσης της πώλησης της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ αναφέρει:

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων σε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου, η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε φήμη περί δήθεν πρόθεσης πώλησης της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. («ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ»).

Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ αποτελεί την μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με εκτιμώμενες συνολικές ταμειακές ροές, άνω του 1 δισ. ευρώ, από τις υφιστάμενες Παραχωρήσεις κατά τη συμβατική τους διάρκεια. Ταυτόχρονα, έχει προεπιλεγεί ή βρίσκεται σε διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου, αυτόνομα ή κοινοπρακτικά, σε έργα ΣΔΙΤ προϋπολογισμού άνω των 3,8 δισ. ευρώ και σε έργα Παραχωρήσεων προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ. ‘

Οπως ανακοινώθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 2023, στο πλαίσιο της πρόσφατης ολοκλήρωσης της πώλησης της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ο Όμιλος ενίσχυσε σημαντικά τη ρευστότητά του με ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα που υπερβαίνουν τα 570 εκ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση.

Ο Όμιλος θα προχωρήσει, απρόσκοπτα, στην υλοποίηση του επενδυτικού του σχεδίου σε δραστηριότητες με μακροπρόθεσμες και προβλέψιμες αποδόσεις, τις Παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ / τη Διαχείριση Απορριμμάτων και την Ανάπτυξη – Διαχείριση ακινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrakat: Πώς μετατρέπεται σε ισχυρό πυλώνα σε Ελλάδα, ΝΑ Ευρώπη (και) μέσω της ΑΚΤΩΡ - Νέο τοπίο στις υποδομές

Στεγαστική κρίση: Η ραγδαία αύξηση των τιμών ενοικίασης - πώλησης ακινήτων «βαραίνει» τα νοικοκυριά

Την ανιούσα πήραν οι τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας το Σεπτέμβριο 

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider