Ιατρικός εξοπλισμός νέας τεχνολογίας από Intrakat στο «Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιατρικός εξοπλισμός νέας τεχνολογίας από Intrakat στο «Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο»
Η Intrakat στηρίζει το έργο του «Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» με ιατρικό εξοπλισμό νέας τεχνολογίας.

Ο όμιλος Intrakat στηρίζει το σημαντικό έργο του «Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» και προχώρησε στη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού, προηγμένης τεχνολογίας, που θα χρησιμοποιηθεί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» και θα επιταχύνει το καθημερινό έργο των ιατρών και των νοσηλευτών σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Intrakat δώρισε στο «Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» ολοκληρωμένο εξοπλισμό διενέργειας εξετάσεων PCR, υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος αποτελείται από πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα νουκλεϊκού οξέος, εκχύλισης και ανίχνευσης και θερμικού κυκλοποιητή, αντίστοιχα. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός συνδυάζει ταχύτητα στην εξαγωγή αποτελέσματος, δυνατότητα εντοπισμού σημαντικού αριθμού λοιμώξεων και υψηλή ευαισθησία, διευκολύνοντας κι επιταχύνοντας έτσι το ιατρικό έργο.

Τη δωρεά παρέδωσε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στη νέα Πρόεδρο του «Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο», κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, παρουσία του Κοινού Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων « Η Αγία Σοφία» και «Π.&Α. Κυριακού», Εμμανουήλ Παπασάββα, καθώς και των μελών του ΔΣ του Σωματείου. Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον κ. Εξάρχου για την προσφορά του Ομίλου Intrakat, απονέμοντάς του την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου, και τοποθετήθηκε στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το Αστέρι της Intrakat. Στη συνέχεια, ο κ. Εξάρχου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» και ενημερώθηκε για τη λειτουργία και το έργο της.

Η πρόεδρος του «Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη δήλωσε σχετικά: «Η στήριξή σας στο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Μονάδας μας, έχει για εμάς μεγάλη συμβολική σημασία: Μέσα στο Κέντρο αυτό, που είναι μοναδικό στην χώρα μας, υλοποιούνται οι πιο σύγχρονες θεραπείες παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε πως το όραμα της αείμνηστης Ιδρύτριας μας, της πολυαγαπημένης μου μητέρας, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, να γίνονται 4 στα 4 παιδιά μας εντελώς καλά, θα γίνει πραγματικότητα. Είστε για εμάς ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα αυτό που ξεκινήσαμε πριν από 33 χρόνια στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους και σας ευχαριστούμε θερμά».

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δωρεάς, ο κ. Εξάρχου δήλωσε: «Το έργο που παράγεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία της ελληνικής κοινωνίας, καθώς παρέχει απλόχερα ιατρική φροντίδα και συμπαράσταση στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους. Πρόκειται για μία κορυφαία πράξη στην οποία είναι χαρά και τιμή μας να συμβάλλουμε με μία δωρεά που θα βοηθήσει τον καθημερινό αγώνα ιατρών και νοσηλευτών. Άλλωστε, στην ιατρική ο χρόνος αποτελεί τον πολυτιμότερο, ίσως, παράγοντα. Το έργο που άφησε πίσω της η εκπλιπούσα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» υπήρξε και συνεχίζει να είναι σπουδαίο και ευχόμαστε ολόψυχα στη νέα Πρόεδρο Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη καλή επιτυχία στη συνέχισή του. Να είναι βέβαιη ότι η Intrakat θα σταθεί αρωγός σε αυτό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιο οδικό έργο 200 εκατ. ευρώ στην Κεντρική Ελλάδα επαναδημοπρατείται – Η «συμμόρφωση» των Αρχών

Η ανησυχία για τη Μ. Ανατολή, η Ευρώπη που μένει πίσω και οι προοπτικές για την Ελλάδα – Όσα απασχόλησαν την πρώτη μέρα του Economist Roundtable

Περιστέρης στον Economist: Υψηλό το κόστος της κλιματικής κρίσης για τους Έλληνες – Ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη οι ΑΠΕ

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider