Nokia: «Κατρακύλα» 69% στα κέρδη γ' τριμήνου - 14.000 απολύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nokia: «Κατρακύλα» 69% στα κέρδη γ' τριμήνου - 14.000 απολύσεις
Η Nokia ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα περικόψει έως και 14.000 θέσεις εργασίας στα πλαίσια της μείωσης του κόστους μετά τη βουτιά στα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Η Nokia ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα περικόψει έως και 14.000 θέσεις εργασίας στα πλαίσια της μείωσης του κόστους μετά τη βουτιά στα κέρδη του τρίτου τριμήνου. Ουσιαστικά από 86.000 που είναι συνολικά οι εργαζόμενοι, θα παραμείνουν στις θέσεις τους από 72.000 μέχρι 77.000.

Ο φινλανδικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός στοχεύει στην αύξηση της αποδοτικότητας λειτουργίας της για να «αντιμετωπιστεί το απαιτητικό περιβάλλον της αγοράς», εξοικονομώντας το 2023 από 800 εκατομμύρια ευρώ έως 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2026.

Ο μεγάλος όγκος των απολύσεων έρχεται αφού οι καθαρές πωλήσεις του τρίτου τριμήνου της Nokia μειώθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση στα 4,98 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη της προαναφερθείσας περιόδου κατρακύλησαν κατά 69% σε ετήσια βάση στα 133 εκατ. ευρώ.

Όντας ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, η Nokia αντιμετωπίζει «αντίθετους ανέμους» από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι πωλήσεις από τη δραστηριότητα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας της, διολίσθησαν κατά 24% σε ετήσια βάση στα 2,16 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη για το τμήμα να «βουτούν» κατά 64% από έτος σε έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πονοκέφαλος για Μασκ: Κάτω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου για την Tesla

Pop Market: Οι λόγοι της διακοπής του quick commerce και η αλλαγή πλεύσης

Netflix: Νίκησε τις προβλέψεις για τα κέρδη γ' τριμήνου - Άλμα 10% για τη μετοχή της

gazzetta
gazzetta reader insider insider