Αύξηση στις πωλήσεις της L' Oreal λόγω της ζήτησης στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση στις πωλήσεις της L' Oreal λόγω της ζήτησης στην Κίνα
Οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 9,7%, με βραδύτερο ρυθμό από τους α' τρίμηνο του 2022.

Έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η L' Oreal για το β' τρίμηνο του 2023, με τον κολοσσό των καλλυντικών να ωφελείται από την ανάκαμψη των πωλήσεων στην Κίνα.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 10,1 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,7% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Visible Alpha ανέμεναν αύξηση εσόδων κατά 11,9%.

Οι πωλήσεις της L'Oreal στη Βόρεια Ασία, οι οποίες προέρχονται κυρίως από την ηπειρωτική Κίνα, αυξήθηκαν κατά 5,9%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες πωλήσεις, κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 9,5%.

Η ανάπτυξη στην Ευρώπη επιταχύνθηκε, σημειώνοντας αύξηση 20,8%, ενώ οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 9,7%, με βραδύτερο ρυθμό από τους α' τρίμηνο του 2022.

Η Κίνα έχει καταστεί βασικό σημείο εστίασης για τους επενδυτές, καθώς τα ισχνά οικονομικά στοιχεία και η ηπιότερη ανάκαμψη του κλάδου των ειδών πολυτελείας στη χώρα επιβάρυναν πρόσφατα τις τιμές των μετοχών της Richemont, ιδιοκτήτριας της Cartier, και της LVMH, που αποτελεί τον κολοσσό του κλάδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ορτέγκα: Στα 20 δισ. δολάρια τα ακίνητα του ιδρυτή της Zara με επέκταση σε logistics και ουρανοξύστες

Mastercard: Τόνωση από τις καταναλωτικές δαπάνες στα κέρδη - Αύξηση 14% στα έσοδα

Comcast: Τα αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider