FAMAR: Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FAMAR: Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα το 2022
Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για την ετήσια οικονομική χρήση του 2022 ανακοίνωσε η FAMAR, πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO). 

Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για την ετήσια οικονομική χρήση του 2022 ανακοίνωσε η FAMAR, πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO).

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου FAMAR διαμορφώθηκαν στα 228.988.000 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με τη χρήση του 2021, αναδεικνύοντας την ανταγωνιστική ικανότητα της FAMAR να αξιοποιεί αποτελεσματικά τις ευκαιρίες ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά και να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών της. Το EBITDA του Ομίλου ανήλθε στα 21.180.000 ευρώ, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 24% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά που ανήλθε στα 17.058.000 ευρώ.

Επιπλέον, με οδηγό το όραμά της για βιώσιμη ανάπτυξη και αριστεία, η FAMAR αύξησε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες της (Capex) κατά 4% το 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αναλαμβάνοντάς σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της στην βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών και υποδομών της.

Η FAMAR στην Ελλάδα

Η FAMAR απέδειξε ότι συνεχίζει σταθερά τη θετική της πορεία και στην ελληνική αγορά, συμβάλλοντας στη συνολική επιτυχία του Ομίλου.

Σύμφωνα με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το οικονομικό έτος 2022, η FAMAR στην Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 13,45% στον κύκλο εργασιών της, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να αξιοποιεί τις ευκαιρίες της αγοράς. Το μικτό περιθώριο κέρδους του ομίλου παρέμεινε στο 24,78% παρά τις αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, επιβεβαιώνοντας τα ισχυρά θεμελιώδη επιχειρηματικά μεγέθη του. Τα αποθέματα του Ομίλου και της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 40,33% και διαμορφώθηκαν στα € 9.616.006 το 2022 από € 6.852.646 το 2021.

Οι προοπτικές για το 2023

Η FAMAR είναι πολύ αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάπτυξής της το 2023. Η εταιρεία αναμένει περαιτέρω θετικές εξελίξεις για τον όμιλο, από το ενισχυμένο κέντρο διανομής της στη Θήβα καθώς και από την συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών της, την εφαρμογή νέων συστημάτων διαχείρισης και διαδικασιών που ενισχύουν περαιτέρω τη θέση της εταιρείας στη διεθνή αγορά.

Η FAMAR θα επικεντρωθεί επίσης στην επέκταση των συνεργασιών με υφιστάμενους και νέους πελάτες, με στόχο την αύξηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της.

Η δέσμευση της FAMAR για καινοτομία, αποτελεσματικότητα και στρατηγικές συνεργασίες την τοποθετεί σε ευνοϊκή θέση για να αξιοποιήσει τις αναδυόμενες ευκαιρίες και να συνεχίσει την πολύ ανοδική της πορεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με τους εκπροσώπους της καινοτόμου φαρμακοβιομηχανίας την Παρασκευή

Ελλείψεις φαρμάκων: Νέα λίστα απαγόρευσης εξαγωγών από τον ΕΟΦ

gazzetta
gazzetta reader insider insider