Microsoft: Μεγαλώνει ο «λογαριασμός» των απολύσεων - Νέες περικοπές μετά τις 10.000 του Ιανουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Μεγαλώνει ο «λογαριασμός» των απολύσεων - Νέες περικοπές μετά τις 10.000 του Ιανουαρίου
Η Amazon, η Google και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης μειώσει τις θέσεις εργασίας τους φέτος, αφού ενίσχυσαν απότομα τον αριθμό των εργαζομένων για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Nέες απολύσεις προανήγγειλε τη Δευτέρα η Microsoft, μια εβδομάδα μετά την έναρξη του οικονομικού της έτους 2024, με τις τελευταίες περικοπές να προστίθενται σε εκείνες που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα 10.000 απολύσεις.

Ο κατασκευαστής λογισμικού είχε επίσης αναγγείλει έναν μικρό αριθμό περικοπών πέρυσι, επισημαίνει το CNBC.

Η Amazon, η Google και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης μειώσει τις θέσεις εργασίας τους φέτος, αφού ενίσχυσαν απότομα τον αριθμό των εργαζομένων για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Microsoft είπε τους τελευταίους μήνες ότι οι πελάτες αναζητούν τρόπους για να εξοικονομήσουν χρήματα στον λογαριασμό τους στο cloud computing.

Τον Ιανουάριο, ο CEO Satya Nadella εξέδωσε ένα σημείωμα, αναφέροντας ότι η εταιρεία θα άλλαζε τη σειρά του hardware της και θα ενοποιούσε το μισθολόγιο.

Η Microsoft υπέβαλλε ειδοποιήσεις τη Δευτέρα λέγοντας ότι θα απολύσεις 276 άτομα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Από αυτά, τα 66 είναι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως.

Πωλητές και εκπρόσωποι πελατών δημοσίευσαν μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα για να ανακοινώσουν ότι έχασαν τη δουλειά τους.

«Οι προσαρμογές του οργανισμού και του εργατικού δυναμικού είναι απαραίτητο και τακτικό μέρος της διαχείρισης της επιχείρησής μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε της εταιρείας. «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα και να επενδύουμε σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης για το μέλλον μας και για την υποστήριξη των πελατών και των συνεργατών μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: «Στη μάχη» και οι λιγνίτες για την αυξημένη ζήτηση λόγω καύσωνα – Άλμα στις τιμές

Eurobank: Επενδυτικά έργα 10,25 δισ. ευρώ σε Ενέργεια & Πράσινη Μετάβαση αλλάζουν το υπόδειγμα ανάπτυξης της οικονομίας

Πώς μοιράζονται οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Ανάπτυξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider