Η Shell κέρδισε τις προβλέψεις - 9,6 δισ. δολάρια τα προσαρμοσμένα κέρδη το α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Shell κέρδισε τις προβλέψεις - 9,6 δισ. δολάρια τα προσαρμοσμένα κέρδη το α' τρίμηνο
Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός, ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, ξεπερνώντας με άνεση τις προβλέψεις.

H Shell κατέγραψε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο, επεκτείνοντας το σερί των θετικών αποτελεσμάτων της μετά την άνοδο των τιμών το 2022 και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός, ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, ξεπερνώντας με άνεση τις προβλέψεις των αναλυτών για 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο το 2022 και 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους τελευταίους τρεις μήνες της περασμένης χρονιάς.

Παράλληλα, διατήρησε το ποσοστό του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της σταθερό στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια τους επόμενους τρεις μήνες και διατήρησε το μέρισμά της αμετάβλητο στα 0,2875 δολάρια ανά μετοχή. Επίσης, επεσήμανε πως τα τριμηνιαία αποτελέσματά της αντικατοπτρίζουν τις βελτιωμένες λειτουργικές επιδόσεις και το χαμηλότερο κόστος για τη λειτουργία της καθημερινής της δραστηριότητας. Πρόσθεσε ότι τα ισχυρά αποτελέσματα από την εμπορία καυσίμων αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Τα αποτελέσματα της Shell έρχονται μετά από τις ανακοινώσεις της βρετανική ανταγωνίστριάς της, BP, η οποία την Τρίτη ανέφερε πτώση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. Ωστόσο, η μετοχή της BP υποχώρησε μετά την είδηση, καθώς η εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις αγορές μετοχών της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Shell δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη 39,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το 2022, που συνιστά ρεκόρ, ξεπερνώντας με ευκολία τα 28,4 δισεκατομμύρια δολάρια του 2008, που αποτελούσαν το προηγούμενο υψηλό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mytilineos: «Άλμα» 113% στα καθαρά κέρδη με οδηγό την ενέργεια - Η καλύτερη ιστορικά επίδοση για α' τρίμηνο

Οργή των υπαλλήλων της Google για τις αποδοχές του CEO, Sundar Pichai

Dimand: Οι νέες προσθήκες - επενδύσεις 370 εκατ. ευρώ, τα οικιστικά, τα «exits» και το RRF

gazzetta
gazzetta reader insider insider