BP: Υποχώρησαν οι τιμές ενέργειας και μαζί τους τα κέρδη α' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BP: Υποχώρησαν οι τιμές ενέργειας και μαζί τους τα κέρδη α' τριμήνου
Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη εμφάνισε στο α' τρίμηνο ο πετρελαϊκός κολοσσός BP, αν και χαμηλότερα σε σύγκριση με τα εξαιρετικά επίπεδα που είχαν αγγίξει στη διάρκεια του 2022.

Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη εμφάνισε στο α' τρίμηνο ο πετρελαϊκός κολοσσός BP, αν και χαμηλότερα σε σύγκριση με τα εξαιρετικά επίπεδα που είχαν αγγίξει στη διάρκεια του 2022 χάρη στην αύξηση των τιμών ορυκτών καυσίμων που επέφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η βρετανική εταιρεία κατέγραψε κέρδη από το κόστος αντικατάστασης (χρησιμοποιείται ως δείκτης για τα καθαρά κέρδη) ύψους 4,96 δισ. δολαρίων, καθώς αυτά επηρεάστηκαν από τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το μέγεθος έρχεται να συγκριθεί με τα 4,8 δισ. δολάρια του δ' τριμήνου και με τα 6,2 δισ. δολάρια του α' τριμήνου του 2022. Οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 4,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Refinitiv.

Η μετοχή της εισηγμένης στο Λονδίνο BP έχει αυξηθεί κατά 12,5% από τις αρχές του έτους.

Τα οικονομικά μεγέθη έρχονται έπειτα από ένα έτος εντυπωσιακών κερδών για τις Big Oil. Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες συνέτριψαν τα προηγούμενα ετήσια ρεκόρ σε μια περίοδο έντονης μεταβλητότητας για τις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τα κέρδη της BP ανήλθαν στα 27,7 δισ. δολάρια το περασμένο έτος -υπερδιπλάσια σε σχέση με τα κέρδη του 2021. Το προηγούμενο ρεκόρ στην ετήσια κερδοφορία είχε επιτευχθεί το 2008, με 26,3 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η συνταξιοδοτική δαπάνη υποχωρεί παρότι η Ελλάδα «γερνάει» - Πληθυσμιακή βουτιά έως το 2070

gazzetta
gazzetta reader insider insider