Γουάτσα: Η Fairfax θα παραμείνει στην Ελλάδα για καιρό – Η πολιτική σταθερότητα βοήθησε τις επενδύσεις

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γουάτσα: Η Fairfax θα παραμείνει στην Ελλάδα για καιρό – Η πολιτική σταθερότητα βοήθησε τις επενδύσεις
«Η Ελλάδα είναι αρκετά μικρή και έρχεται από πολύ χαμηλή βάση, γι’ αυτό είναι η καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου» σύμφωνα με τον Πρεμ Γουάτσα.

Το εγκώμιο της ελληνικής οικονομίας έπλεξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετική θέση, έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες κι έχει μπει σε έναν άρτιο κύκλο ανάπτυξης» δήλωσε ο Ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής σε παρέμβαση του στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, υποστήριξε ότι για τα επόμενα τέσσερα πέντε χρόνια οι προοπτικές είναι καλές αλλά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και φιλική στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα. «Η Ελλάδα είναι αρκετά μικρή και έρχεται από πολύ χαμηλή βάση, γι’ αυτό είναι η καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα σημειώνοντας ότι είναι σημαντική για την Ελλάδα και εκτίμησε ότι λίγους μήνες μετά τις εκλογές η χώρα θα μπορεί να την κατακτήσει. Όπως είπε, η πολιτική σταθερότητα και οι φιλικές για τις επιχειρήσεις πολιτικές (της Ελλάδας) μας (την Fairfax) βοήθησαν τα τελευταία χρόνια. Αν αυτό συνεχιστεί θα είναι πολύ καλό για την Ελλάδα.

Σημείωσε πως η χώρα έχει καλή οικονομική θέση, το χρέος μειώθηκε και η κυβέρνηση διαθέτει ένα σημαντικό μαξιλάρι ρευστότητας. Η S&P έκανε λόγο για το καλύτερο προφίλ χρέους στην Ευρώπη, ενώ το χρέος προς τον ιδιωτικό τομέα είναι μικρό.

Τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές, ενώ ειδικά για τη Eurobank, στην οποία έχει επενδύσει, ανέφερε πως πέρυσι είχε κερδοφορία ενός δις. ευρώ και χαρακτήρισε εξαιρετικό μάνατζερ τον Φ. Καραβία. Ίσως δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά η Ελλάδα έχει πολύ καλό μάνατζμεντ, τόνισε ο P. Watsa αναφερόμενος στις διοικήσεις Eurobank, Eurolife, Grivalia, Mytilineos. Ειδικά για την τελευταία έκανε λόγο για μια πολύ καλή, οικογενειακή εταιρεία. «Δεν σκέφτομαι να πουλήσουμε ούτε μια μετοχή της Eurobank, πιστεύω ότι θα έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Θα παραμείνουμε στην Ελλάδα για καιρό» είπε ο κ. Watsa, χωρίς πάντως να αποκαλύψει ποιες θα είναι οι επόμενες επενδύσεις του ομίλου.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι αρκετά μικρή και έρχεται από πολύ χαμηλή βάση, γι’ αυτό είναι η καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου. Έχει πολύ καλές τράπεζες που δεν είναι ακριβές, π.χ. η Eurobank έχει price/book value 2 ευρώ ενώ η τιμή της μετοχής είναι στο 1,3-1,4 ευρώ. Την επόμενη χρονιά, μάλιστα, ο κλάδος θα μπορεί να μοιράσει μερίσματα. Ερωτηθείς τέλος για τον κίνδυνο που μπορεί να κρύβει η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος, ωστόσο τα ισχυρά στοιχεία που διαθέτει η Ελλάδα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πατέλης: Αν υπάρξει άλλη πολιτική λύση, θα πρέπει να ξεχάσουμε την επενδυτική βαθμίδα

Πλεύρης (Delphi): Σύντομα θα υπάρξει ανακαίνιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα

Βρεττού (Delphi): Η επιτυχής ΑΜΚ της Attica Bank βάζει την Τράπεζα σε νέα εποχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider