Νέος «πονοκέφαλος» για την Credit Suisse: Κατηγορείται ότι παρεμπόδισε έρευνα για λογαριασμούς Ναζί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος «πονοκέφαλος» για την Credit Suisse: Κατηγορείται ότι παρεμπόδισε έρευνα για λογαριασμούς Ναζί
Μετά τις περιπέτειες του Μαρτίου, η Credit Suisse κατηγορείται από Αμερικανούς βουλευτές ότι παρεμπόδισε έρευνα σε σχέση με την εξυπηρέτηση πελατών Ναζί.

Μετά τις περιπέτειες του Μαρτίου που οδήγησαν στο deal εξαγοράς της από την UBS, η Credit Suisse κατηγορείται από Αμερικανούς βουλευτές ότι παρεμπόδισε έρευνα σε σχέση με την εξυπηρέτηση πελατών Ναζί, στο πλαίσιο της οποίας αποκαλύφθηκαν και σχετικοί λογαριασμοί στην τράπεζα - άγνωστοι μέχρι τότε.

Οι εν λόγω κατηγορίες, σύμφωνα με το Bloomberg, σχετίζονται με έρευνα που ξεκίνησε το 2020, μετά από πληροφορίες για λογαριασμούς που συνδέονται με Ναζί. Ενώ η Credit Suisse συμφώνησε να διεξαχθεί έρευνα, η ελβετική τράπεζα φέρεται να καθιέρωσε ένα αδικαιολόγητα άκαμπτο και στενό πεδίο εφαρμογής, αρνήθηκε να ακολουθήσει νέα στοιχεία και απομάκρυνε τον ανεξάρτητο διαμεσολαβητή που την επέβλεπε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας των ΗΠΑ.

«Η τράπεζα απορρίπτει σθεναρά αυτές τις ψευδείς δηλώσεις» αναφέρει, από την πλευρά της, η Credit Suisse σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με έκθεση που έφθασε στα χέρια της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας των ΗΠΑ, η Credit Suisse φέρεται να διατηρούσε λογαριασμούς για τουλάχιστον 99 άτομα που ήταν είτε Ναζί που ζούσαν στη Γερμανία, είτε μέλη ναζιστικών ομάδων στην Αργεντινή.

Η έρευνα εντόπισε 21 λογαριασμούς από μια λίστα γνωστών Ναζί, συμπεριλαμβανομένου και ενός που ανήκε σε διοικητή των Ναζί που καταδικάστηκε στη Νυρεμβέργη και ενός άλλου που ανήκε σε διοικητή των SS και ο οποίος επίσης καταδικάστηκε, σύμφωνα με την Επιτροπή Προϋπολογισμού των ΗΠΑ. Ο λογαριασμός του καταδικασμένου διοικητή παρέμεινε ανοιχτός μέχρι το 2002, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι σκιές της Credit Suisse παραμένουν στο ευρωπαϊκό τραπεζικό περιβάλλον και φαίνεται ότι... κοστίζουν

UBS: Αλλαγές στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών μετά την εξαγορά της Credit Suisse

gazzetta
gazzetta reader insider insider