ΗΠΑ: Υπό τη «σκιά» της απαγόρευσης, ο επικεφαλής της TikTok θα μιλήσει στο Κογκρέσο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Υπό τη «σκιά» της απαγόρευσης, ο επικεφαλής της TikTok θα μιλήσει στο Κογκρέσο
Ο πρώτος επικεφαλής της TikTok που θα μιλήσει σε επιτροπή του Κογκρέσου.

Εν μέσω του συνεχιζόμενων πιέσεων για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής της εταιρείας, Σου Ζι Τσιού, θα βρεθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο για να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η κινεζική τεχνολογική εταιρεία για την ασφάλεια της πλατφόρμας, μετέδωσε η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Τσιού θα βρεθεί στην επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 23 Μαρτίου, όντας ο πρώτος επικεφαλής της TikTok που θα μιλήσει σε επιτροπή του Κογκρέσου.

Εκπρόσωπος της επιτροπής είπε στην WSJ που ο Τσιού συμφώνησε εθελοντικά να βρεθεί ενώπιων της επιτροπής και θα είναι το μοναδικό άτομο που θα καταθέσει στην εν λόγω συνεδρίασης.

Σημειώνεται πως πολλά μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου -ιδιαίτερα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που κέρδισε τη πλειοψηφία της Βουλής στις εκλογές του Νοεμβρίου- έχουν θέσει ερωτήματα για τη λειτουργία του TikTok και της μητρικής του, ByteDance στις ΗΠΑ.

Η επικεφαλής της επιτροπής, Κάθι ΜακΜόρις, ανέφερε σε γραπτή της δήλωση πως «το TikTok σκόπιμα έχει επιτρέψει στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα την πρόσβαση στα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της εταιρείας έχει υποστηρίξει πως ποτέ δεν θα επέτρεπε παρεμβολές από την κινεζική κυβέρνηση. Για να κατευνάσει τις ανησυχίες από τις ΗΠΑ, η ByteDance έχει παρουσιάσει ένα πλάνο αξίας 1,5 δισ. δολάρια ώστε να διασφαλίσει πως η πλατφόρμα είναι ανεξάρτηση. Σε αυτό, περιλαμβάνεται ένα σύστημα παρακολούθησης του μυστικού αλγορίθμου που καθορίζει το περιεχόμενο που προωθείται στους χρήστες του TikTok.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider