Nokia: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη το 4o τρίμηνο - «Άλμα» 16% στις πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nokia: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη το 4o τρίμηνο - «Άλμα» 16% στις πωλήσεις
Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη (που εξαιρούν τα έκτακτα γεγονότα) για το τρίμηνο αυξήθηκαν στα 931 εκατομμύρια ευρώ από 727 εκατομμύρια ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν 16% στα 7,45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Nokia παρουσίασε την Πέμπτη καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προβλέψεις, καθώς η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή, με τις τάσεις ενόψει του 2023 να παραμένουν εξίσου αισιόδοξες.

Aναλυτικότερα, ο φινλανδικός γίγαντας υπογράμμισε πως τα δίκτυα της κινητής του τηλεφωνίας παρουσίασαν ισχυρή αύξηση πωλήσεων στην Ινδία και την Ευρώπη, ενώ αυξήθηκαν επίσης σε Λατινική Αμερική και Ασία-Ειρηνικό. Ωστόσο, στη Βόρεια Αμερική υπήρξε υποχώρηση το τρίμηνο, όπως αναμενόταν. Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη (που εξαιρούν τα έκτακτα γεγονότα) για το τρίμηνο αυξήθηκαν στα 931 εκατομμύρια ευρώ από 727 εκατομμύρια ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν 16% στα 7,45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 744 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 7,16 δισ. ευρώ. «Ανυπομονούμε για το 2023 και ενώ έχουμε υπόψη μας τις αβέβαιες οικονομικές προοπτικές, η ζήτηση παραμένει ισχυρή. Περιμένουμε άλλη μια χρονιά ανάπτυξης» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος Πέκα Λούντμαρκ, ενώ η Nokia το μέρισμα για ολόκληρο το έτος ανέρχεται σε 0,12 ευρώ ανά μετοχή, από 0,08 ευρώ το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volvo: Χαμηλότερα από τις προβλέψεις τα κέρδη το δ' τρίμηνο

Ο βασιλιάς Κάρολος μήνυσε τον Έλον Μασκ επειδή του χρωστάει χρήματα

Meta: «Ξεπαγώνει» τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και Instagram

gazzetta
gazzetta reader insider insider