Πάνω από τις προσδοκίες τα κέρδη της Ferrari - «Τσιμπάει» τις τιμές σε ορισμένα μοντέλα από το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τις προσδοκίες τα κέρδη της Ferrari - «Τσιμπάει» τις τιμές σε ορισμένα μοντέλα από το 2023
Η άνοδος των πωλήσεων στις ΗΠΑ και στην Κίνα αντιστάθμισε τη -σχεδόν- μηδενική αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα κέρδη της Ferrrari για το γ' τρίμηνο του 2022, με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να ωφελείται από τον την αύξηση άνω του 10% στις αποστολές οχημάτων της.

Η Ferrari ανακοίνωσε πως τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 435 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2021 και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και οι οποίοι ανέμεναν κέρδη στα 418 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του 2022, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως τα προσαρμοσμένα EBITDA θα φτάσουν τα 1,73 δισ. ευρώ, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης της Ferrari για EBITDA ύψους μεταξύ των 1,70 και 1,73 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις οχημάτων έφτασαν τις 3.188, αυξημένες 16% σε ετήσια βάση και καθώς η άνοδος των πωλήσεων στις ΗΠΑ και στην Κίνα αντιστάθμισε τη -σχεδόν- μηδενική αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια, έκανε λόγο για «μακροοικονομικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο». Παράλληλα, με στόχο να αντισταθμίσει τα υψηλότερα κόστη παραγωγής, η Ferrari αυξάνει τις τιμές πώλησης για μοντέλα αυτοκινήτων όπως η Portofino και η Monza εντός του α' τρίμηνου του 2023

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μετοχή της Ferrari έφτασε να κερδίζει πρόσκαιρα 2,4% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου για να περάσει μετά από λίγο σε αρνητικό έδαφος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DuPont: Κατέρρευσε το deal εξαγοράς της Rogers λόγω κινεζικών εμποδίων

CVS Health: Άνω των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου - Νέα αναβάθμιση ετήσιου guidance

gazzetta
gazzetta reader insider insider