Bloomberg: Οι ΗΠΑ διερευνούν θέματα ασφαλείας στα εγχειρήματα του Μασκ - Πτώση για τη μετοχή της Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Οι ΗΠΑ διερευνούν θέματα ασφαλείας στα εγχειρήματα του Μασκ - Πτώση για τη μετοχή της Twitter
Tο ενδεχόμενο να υποβληθούν ορισμένα από τα εγχειρήματα του Έλον Μασκ, συμπεριλαμβανομένης της σχεδιαζόμενης εξαγοράς της Twitter, σε ελέγχους για θέματα εθνικής ασφάλειας, εξετάζουν αξιωματούχοι.

Τελευταία ενημέρωση: 12:48

Tο ενδεχόμενο να υποβληθούν ορισμένα από τα εγχειρήματα του Έλον Μασκ, συμπεριλαμβανομένης της σχεδιαζόμενης εξαγοράς της Twitter, σε ελέγχους για θέματα εθνικής ασφάλειας, εξετάζουν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα φιλικά προς τη Ρωσία tweets του CEO της Tesla και της SpaceX καθώς και η απειλή του να διακόψει την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink στην Ουκρανία έχουν δημιουργήσει ανησυχία τις τελευταίες εβδομάδες.

Επίσης, η εκκρεμής εξαγορά του Twitter φέρεται να έχει εγείρει ανησυχίες λόγω της συμμετοχής ξένων επενδυτών, όπως η Binance Holdings -ενός χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης που είχε αρχικά έδρα στην Κίνα-, ενός Σαουδάραβα πρίγκιπα και του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Κατάρ.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πρώιμα στάδια και οι αξιωματούχοι εξετάζουν ποια ρυθμιστικά εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Μια επιλογή μπορεί να είναι η αξιολόγηση για θέματα εθνικής ασφάλειας από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων.

Συσφίγγονται οι σχέσεις Μασκ - Twitter

Οι σύμβουλοι της Twitter και ο Έλον Μασκ επιδιώκουν να κλείσουν τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του μήνα, σύμφωνα με ξεχωριστό δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται πηγές. Οι τραπεζίτες και οι δικηγόροι και των δύο πλευρών ετοιμάζουν έγγραφα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, έως την προθεσμία που έχει εκδοθεί από το δικαστήριο στις 28 Οκτωβρίου.

Μετά από μήνες αντιπαραθέσεων και κατηγοριών, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών έχουν γίνει εγκάρδιες και επικεντρώνονται στο κλείσιμο της συναλλαγής και όχι στη συνέχιση της δίκης, σύμφωνα με μια πηγή.

Σημειώνεται πως μετά από το δημοσίευμα, η μετοχή της Twitter κατέγραψε μεγάλες απώλειες πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, πέφτοντας κοντά στο 8%, προτού «μαζέψει» την πτώση στο -3%. Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία Μασκ - Twitter για την εξαγορά της εταιρείας ανέρχεται στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Την Πέμπτη η μετοχή της Twitter έκλεισε τη συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο στα 52,44 δολάρια.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Καθησυχάζει τους υπαλλήλους για τις φήμες περί μαζικών απολύσεων από τον Έλον Μασκ

Διάστημα: Η SpaceX θα αντικαταστήσει τη Ρωσία σε δύο αποστολές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider