Nokia: Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Ανοδική αναθεώρηση για το σύνολο του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nokia: Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Ανοδική αναθεώρηση για το σύνολο του 2022
Η ζήτηση για 5G από περιοχές όπως η Ινδία θα ενισχύσει τα οικονομικά μεγέθη της φινλανδικής εταιρείας.

Τελευταία ενημέρωση: 09:53

Έσοδα πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών εμφάνισε η Nokia για το γ' τρίμηνο του 2022, με τη φινλανδική εταιρεία να αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του έτους καθώς η ζήτηση για 5G από περιοχές όπως η Ινδία θα ενισχύσει τα οικονομικά μεγέθη της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα έσοδα από πωλήσεις της Nokia διαμορφώθηκαν σε 6,24 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 6,03 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική, ενώ εμφάνισε και αύξηση των πωλήσεων της σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το λειτουργικό κέρδος της εταιρείας ανήλθε σε 658 εκατ. ευρώ, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν μια μέτρηση στα 702,6 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για τις πωλήσεις της το 2022, αναμένοντας έσοδα μεταξύ 23,9 δισ. ευρώ και 25,1 δισ. ευρώ, όταν προηγουμένως ανέμεναν έσοδα από 23,5 δισ. ευρώ ένα 24,7 δισ. ευρώ.

Ο Πέκα Λούντμαρκ ανέφερε σε δήλωση του πως «συνεχίζουμε να κινούμαστε προς τον υψηλό στόχο για τις πωλήσεις μας εντός του 2022 και προς το μέσο στόχο για το λειτουργικό περιθώριο κέρδους μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Σε χαμηλό άνω των 32 ετών το γεν έναντι του δολαρίου - Έρχεται παρέμβαση στις αγορές από το Τόκιο

Βρετανία: Εκατομμύρια πολίτες παραλείπουν γεύματα εξαιτίας της αύξησης τιμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider