Η Nissan αποχωρεί από τη Ρωσία με «προίκα» ζημιά 100 δισ. γιεν - Πουλά θυγατρική έναντι... ενός ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nissan αποχωρεί από τη Ρωσία με «προίκα» ζημιά 100 δισ. γιεν - Πουλά θυγατρική έναντι... ενός ευρώ
Την οριστική της αποχώρηση από τη ρωσική αγορά - η οποία είχε δρομολογηθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2022 ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία- ανακοίνωσε η Nissan Motor.

Την οριστική της αποχώρηση από τη ρωσική αγορά - η οποία είχε δρομολογηθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2022 ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία- ανακοίνωσε η Nissan Motor.

Αναλυτικότερα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση όλων των μετοχών που κατέχει στην θυγατρική της Nissan Manufacturing Russia LLC στην Central Research and Development Automobile Engine Institute με έδρα τη Μόσχα έναντι του ποσού του... ενός ευρώ..

Ως εκ τούτου, η συνολική ζημιά για τον ιαπωνικό κολοσσό από την αποχώρηση από τη Ρωσία θα ανέλθει στα 686 εκατ. δολάρια (περίπου 100 δισ. γιεν).

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Σεπτεμβρίου, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την παράταση αναστολής λειτουργίας της μονάδας συναρμολόγησης στην Αγία Πετρούπολη, για τρεις μήνες έως τα τέλη Δεκεμβρίου. «Η παραγωγή αναστέλλεται στην Αγία Πετρούπολη έως τα τέλη Δεκεμβρίου και έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα λάβουμε όποια μέτρα χρειαστεί», είχε δηλώσει τότε εκπρόσωπος της Nissan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο «πλευρό» του Μασκ για τους fake λογαριασμούς στο Twitter o Τζ. Ντίμον

Tesla: Ιστορικό ρεκόρ για τις πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα τον Σεπτέμβριο

Η Airbus «χρωστάει» 265 αεροσκάφη μέχρι τα τέλη του έτους για να «πιάσει» τους στόχους της

gazzetta
gazzetta reader insider insider