AMD: Ξεπέρασε την Intel σε κεφαλαιοποίηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AMD: Ξεπέρασε την Intel σε κεφαλαιοποίηση
Με το κλείσιμο της Παρασκευής η AMD είχε κεφαλαιοποίηση 153 δισ. δολαρίων, έναντι 148 δισ. δολαρίων της Intel.

Η AMD ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την ανταγωνιστική της Intel την Παρασκευή.

Η μετοχή της AMD σημείωσε άνοδο πάνω από 3% χθες, δίνοντας στον κατασκευαστή chip κεφαλαιοποίηση 153 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αντίθετα, η Intel υποχώρησε σχεδόν 9%, μετά την καταστροφική ανακοίνωση για τα κέρδη της εταιρείας που παρουσίασαν μείωση των εσόδων. Η κεφαλαιοποίηση της Intel ήταν 148 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος της διαπραγμάτευσης την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το CNBC, η αλλαγή στην κορυφή του κλάδου είναι ως επί το πλείστον συμβολική, αλλά σηματοδοτεί μια πολύ πιο ανταγωνιστική αγορά στον τομέα τσιπ υπολογιστών και διακομιστών, όπου οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται άμεσα.

Αυτό το «ορόσημο» υποδηλώνει επίσης, ότι οι επενδυτές μπορεί να εκτιμούν έναν κατασκευαστή τσιπ που είναι πιο «ελαφρύς» σε περιουσιακά στοιχεία, σε σχέση με αυτόν που επενδύει πολλά στην κατασκευή. Η AMD αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες την παραγωγή τσιπ, ενώ η Intel έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να κατασκευάζει και να λειτουργεί δικά της εργοστάσια.

Τα τελευταία χρόνια, τα τσιπ της AMD έχουν γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικά, σε σχέση με τα προϊόντα της Intel όσον αφορά την απόδοση, ξεπερνώντας ακόμη και την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά τους σε ορισμένες εφαρμογές.

Η Intel δήλωσε την Πέμπτη ότι η απογοητευτική οικονομική της έκθεσή της αντικατόπτριζε ζητήματα εκτέλεσης στην παραγωγή, ενώ παράλληλα μείωσε την πρόβλεψή της για τα κέρδη ανά μετοχή ολόκληρου του έτους από 2,30 δολάρια σε 3,60 δολάρια. Η Intel κατηγόρησε επίσης την επιβράδυνση της αγοράς υπολογιστών και τις μακροοικονομικές συνθήκες για την αστοχία της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider