Frigoglass: Συμφωνία αποζημίωσης για την πυρκαγιά στη Ρουμανία στα 61,6 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Frigoglass: Συμφωνία αποζημίωσης για την πυρκαγιά στη Ρουμανία στα 61,6 εκατ. ευρώ
Αποζημίωση ύψους 61,6 εκατ. ευρώ για την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε εργoστάσιό της στη Ρουμανία θα λάβει η Frigoglass.

Αποζημίωση ύψους 61,6 εκατ. ευρώ για την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε εργoστάσιό της στη Ρουμανία θα λάβει η Frigoglass. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ήρθε σε οριστική συμφωνία με το συνασφαλιστικό σχήμα που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη αναφορικά με το περιστατικό πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων της εταιρείας στη Ρουμανία για συνολική αποζημίωση καθαρού ποσού 61.6 εκατ. ευρώ σχετικά με υλικές ζημιές (αποζημίωση 42 εκατ. ευρώ) και διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας (αποζημίωση 19.6 εκατ. ευρώ).

Η Frigoglass έχει ήδη εισπράξει συνολικά 50 εκατ. ευρώ ως ασφαλιστική αποζημίωση. Η καταβολή του εναπομείναντος ποσού των 11.6 εκατ. ευρώ υπόκειται στην τεκμηρίωση για τις δαπάνες που σχετίζονται με τη φάση ανακατασκευής του κτιρίου και τις αγορές εξοπλισμού.

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Frigoglass, τα μέλη του συνασφαλιστικού σχήματος (HDI και AIG) και τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο, EXL, για την άψογη συνεργασία, την ισχυρή δέσμευση και την υποστήριξή τους στην επίτευξη ενός τόσο επιτυχημένου αποτελέσματος σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον. Η θετική αυτή έκβαση θα μας επιτρέψει να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής για μια σύγχρονη, αποδοτική και ανταγωνιστική μονάδα παραγωγής στη Ρουμανία τους επόμενους μήνες.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων 55,2 MW στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας - Για 90 εκατ. ευρώ

Κοντά σε χαμηλό 12 ετών η ανεργία στην Ελλάδα - Στο 12,5% τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider