Mercedes-Benz: Κατά 16% συρρικνώθηκαν οι πωλήσεις το β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes-Benz: Κατά 16% συρρικνώθηκαν οι πωλήσεις το β' τρίμηνο
(Πηγή: Mercedes-Benz)
Λιγότερα οχήματα, σε ποσοστό 16%, πούλησε στη διάρκεια του β' τριμήνου η Mercedes-Benz Group καθώς τα lockdowns που συνδέονται με την covid και η παρατεταμένη έλλειψη ημιαγωγών συνέχισαν να επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγή.

Λιγότερα οχήματα, σε ποσοστό 16%, πούλησε στη διάρκεια του β' τριμήνου η Mercedes-Benz Group καθώς τα lockdowns που συνδέονται με την covid και η παρατεταμένη έλλειψη ημιαγωγών συνέχισαν να επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγή.

Οι πωλήσεις στην Κίνα συγκεκριμένα, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, συρρικνώθηκαν κατά 25%, ενώ στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά 10%.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των καταναλωτών, παρά τους τρέχοντες περιορισμούς στην προσφορές», είπε η Britta Seegerm, υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

Ενοχλεί ακόμη η έλλειψη ημιαγωγών

Η αυτοκινητοβιομηχανία βιώνει ακόμη τον πόνο των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα και της έλλειψης ανταλλακτικών, όπως οι ημιαγωγοί, ιδιαίτερα εν μέσω μιας ευρείας μετάβασης στα ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία βασίζονται σε ολοένα και πιο περίπλοκο λογισμικό. Η BMW ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά σχεδόν 20% στο β' τρίμηνο.

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το σχέδιο της Mercedes να εστιάσει σε πιο πολυτελή οχήματα που αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη.

Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων ήταν φωτεινό σημείο στην έκθεση της Mercedes, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν σχεδόν στα 23.500 οχήματα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alumil: Χωρίς διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2021

Ακίνητα: Το project 20,3 εκατ. ευρώ του ΤΕΕ στη «δυναμική» περιοχή Αμαρουσίου – Λ. Κηφισίας

Αέριο: «Παγώνει» η λειτουργία του Nord Stream από τη Ρωσία - Ανησυχία στην ΕΕ για την αποκατάστασή της

gazzetta
gazzetta reader insider insider