Eurobank: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ για τους εργαζόμενους - Εξαιρούνται τα ανώτερα στελέχη

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ για τους εργαζόμενους - Εξαιρούνται τα ανώτερα στελέχη
Σε μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση του προσωπικού, μέσω vouchers αξίας 300€ για κάθε εργαζόμενο, προχωρά η Eurobank.

Σε μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση του προσωπικού, μέσω vouchers αξίας 300 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, προχωρά η Eurobank, εκτιμώντας το γεγονός ότι «οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε σημαντική αύξηση του κόστους ζωής».

Τις επόμενες ημέρες οι δικαιούχοι θα λάβουν ειδική ενημέρωση από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, με περαιτέρω οδηγίες σχετικά με τον τρόπο καταβολής της εφάπαξ παροχής.

Σημειώνεται ότι από αυτή την παροχή εξαιρούνται τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη του Οργανισμού.

Καταρχήν ικανοποίηση του σωματείου των εργαζομένων

Το σωματείο εργαζομένων της Eurobank εκφράζει την ικανοποίησή του, κάνοντας λόγο για δικαίωση της προσπάθειάς του. Όπως αναφέρει:

«Με το που ανακοίνωσε η Tράπεζα τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2021, ζητήσαμε δημόσια (Βλ. ανακοίνωση μας Νο 023/11-03-2022) την έμπρακτη επιβράβευση όλου του Προσωπικού, με αίτημα:

«Τώρα μπορούμε να μιλάμε για εύλογη αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων και επαναφορά των διατακτικών σίτισης (κουπόνια) που είχαν καταργηθεί, λόγω της οικονομικής και τραπεζικής κρίσης».

Στο αίτημα της οικονομικής ενίσχυσης του Προσωπικού – χωρίς εξαιρέσεις – επανήλθαμε με την ανακοίνωση μας Νο 039/13-05-2022 με τίτλο: «Παλλαϊκή απαίτηση του Προσωπικού: Περισσότερες αυξήσεις - Λιγότερη πίεση»…

Για το λόγο αυτό μάλιστα κάναμε μία εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με την Διοίκηση (Φωκίων Καραβίας, Νατάσσα Πασχάλη, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος) στις 19/05/2022 (Βλ. ανακοίνωση μας Νο 048/26-05-2022).

Κλιμακώσαμε την πίεση προς την Τράπεζα με προσωπική ανακοίνωση (Νο 051/01-06-2022) και έκκληση του Προέδρου του Δ.Σ. προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας.

Δικαίωση της προσπάθειας του Union

Η επιμονή και η εκ μέρους μας πιεστική επιχειρηματολογία έφεραν θετικά αποτελέσματα για το σύνολο των εργαζομένων της Τράπεζας (εκτός των ανώτερων και ανωτάτων στελεχών που λογικά δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 5% του Προσωπικού), γιατί, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, κ. Νατάσσα Πασχάλη, εγκρίθηκε από τα όργανα Διοίκησης της Τράπεζας «ΕΦΑΠΑΞ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ VOUCHERS, ΑΞΙΑΣ 300 € ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ», δηλαδή 300 € αφορολόγητα.

Η ικανοποίηση από την Διοίκηση μέρους του αρχικού μας αιτήματος (για την Τράπεζα σημαίνει έκτακτη εκταμίευση περί τα 2 εκατομμύρια €) είναι πολύ θετική εξέλιξη, γιατί η παροχή χορηγείται με ενιαίο και διαφανή τρόπο στο σύνολο σχεδόν του Προσωπικού (εξαιρούνται μόνο υψηλόμισθοί συνάδελφοι) και φυσικά δεν είναι ε π ι λ ε κ τ ι κ ή χορήγηση σε κάποιους, όπως συνηθίζει η Τράπεζα με τα BONUS και τις αυξήσεις, σύμφωνα με το “ M e r i t S y s t e m ” .

Η επιστολή επιβεβαίωσης της Tράπεζας

Την θετική εξέλιξη των προσπαθειών μας και την ικανοποίησή του επίμονου αιτήματος μας για οικονομική ενίσχυση του Προσωπικού της Τράπεζας την γνωρίζαμε από τις 17/06/2022 μέσω της επιστολής της κ. Νατάσσας Πασχάλη - Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου EUROBANK, την οποία για του λόγου το αληθές παραθέτουμε αυτούσια εδώ σήμερα που επίσημα ανακοινώθηκε η ως άνω παροχή.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε οι διεκδικήσεις παροχών προς τους εργαζόμενους της Τράπεζας από το Union, ως η πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων δ ε ν σ τ α μ α τ ά ν ε ε δ ώ .

Όσο εσείς μας στηρίζετε και μας δίνετε διαπραγματευτική δύναμη, τόσο εμείς θα ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες σας, χωρίς να ξεχνάμε το προβληματικό πλαίσιο που περιβάλλει σήμερα τους τραπεζοϋπάλληλους με την περιρρέουσα ανασφάλεια της εργασίας που ζούμε καθημερινά γύρω μας.

Όλες οι παροχές που πετυχαίνουμε, είτε με την υπογραφή Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, είτε με τις διαπραγματεύσεις αιτημάτων μας με την Διοίκηση χορηγούνται στο σύνολο του Προσωπικού της Τράπεζας, δηλαδή και σε όσους δ ε ν ε ί ν α ι μ έ λ η μ α ς , αλλά και στους α σ υ ν δ ι κ ά λ ι σ τ ο υ ς .

Εμείς, όμως, εδώ δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε δημόσια τ α μ έ λ η τ ο υ U n i o n E u r o b a n k , γιατί σε αυτά χρωστάμε την δύναμη και την αξιοπιστία του Σωματείου μας.

Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» σε όλους αυτούς τους συναδέλφους που καθημερινά παραδίδουν μαθήματα ηθικής και δεν εξαγοράζουν την συλλογική τους συνείδηση και τοποθέτηση με «χάντρες και καθρεφτάκια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider