Μασκ: Ο αριθμός του προσωπικού της Tesla θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Ο αριθμός του προσωπικού της Tesla θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες
Αναδίπλωση του αφεντικού της αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά την ανακοίνωση περικοπής του 10% των εργαζομένων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός προσωπικού της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες, αλλά ο αριθμός του μισθωτού προσωπικού θα πρέπει να αλλάξει ελάχιστα. Η δήλωση του ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τη θέση που είχε εκφράσει πριν λίγες ημέρες, όταν σε ένα email του ανέφερε ότι η εταιρεία χρειάζονταν περικοπές θέσεων εργασίας κατά 10%.

«Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων θα αυξηθεί, αλλά οι μισθοί θα πρέπει να παραμείνουν αρκετά σταθεροί», έγραψε ο Μασκ στο Twitter, αναφέρει το Reuters, απαντώντας σε έναν χρήστη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που έκανε μια «πρόβλεψη» ότι ο αριθμός προσωπικού της Tesla θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες.

Ο Μασκ σε ένα email του προς τα στελέχη της Tesla την Πέμπτη, είπε ότι έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία των ΗΠΑ και ότι πρέπει να περικόψει τις θέσεις εργασίας κατά περίπου 10%.

Σε ένα άλλο email προς τους υπαλλήλους την Παρασκευή, ο Μασκ είπε ότι η Tesla θα μειώσει τον αριθμό των μισθωτών υπαλλήλων κατά 10%, καθώς έχει «υπερπληθωριστεί σε πολλούς τομείς». Αλλά «ο αριθμός του ωρομίσθιου προσωπικού θα αυξηθεί», είπε.

Οι μετοχές της Tesla βυθίστηκαν κατά 9,2% την Παρασκευή λόγω αυτών των ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Tesla, η εταιρεία και οι θυγατρικές της είχαν σχεδόν 100.000 υπαλλήλους στα τέλη του 2021.

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider