ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επιστροφή στην Κερδοφορία για τον Όμιλο μετά από 11 ζημιογόνα τρίμηνα / Καθαρή Κερδοφορία από το 2019

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επιστροφή στην Κερδοφορία για τον Όμιλο μετά από 11 ζημιογόνα τρίμηνα / Καθαρή Κερδοφορία από το 2019
Το μοντέλο της Οργανωτικής, λειτουργικής & χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της Διοίκησης που γύρισε τον Όμιλο σε τροχιά ανάκαμψης και επανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς του.

Σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών σημείωσε ο Όμιλος Ελλάκτωρ στο α’ τρίμηνο του 2022, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος και αφήνοντας πίσω τα ζημιογόνα τρίμηνα.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 220 εκατ. ευρώ, 14% υψηλότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα συγκρίσιμα EBITDA α’ τριμήνου ανήλθαν στα 67 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 65% σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό του α’ τριμήνου του 2021 ενώ το αντίστοιχο περιθώριο ανήλθε στο 31%, υψηλότερο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του α’ τριμήνου του 2021. Ο όμιλος ανακοίνωσε ακόμα EBITDA για την περίοδο σε 58 εκατ. ευρώ ή +43% ετησίως.

Από τα συγκρίσιμα EBITDA εξαιρούνται εφάπαξ επιβαρύνσεις 9 εκατ. ευρώ, σχετιζόμενες με τις κυκλοφοριακές διακοπές του Ιανουαρίου, που προκλήθηκαν από ακραίες καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, ένα ποσό 7 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε πληρωμές για αποκλεισμένα οχήματα, ενώ ποσό 2 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε διοικητικά πρόστιμα.

Η ανακοίνωση, ωστόσο, σημειώνει πως έχει κατατεθεί από τον Όμιλο αγωγή στα Διοικητικά Πρωτοδικεία, σχετικά με τα πρόστιμα, ενώ οι πληρωμές 7 εκατ. ευρώ θα διεκδικηθούν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ομίλου.

Τα κέρδη προ φόρων στο α’ τρίμηνο του 2022 ήταν 12 εκατ. ευρώ υψηλότερα κατά 19 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, σηματοδοτώντας το 3ο κερδοφόρο τρίμηνο στη σειρά.

Τα καθαρά κέρδη του α’ τριμήνου του 2022 ανήλθαν σε 14 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 9,1 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, μια επιστροφή στην καθαρή κερδοφορία μετά από 11 συνεχόμενα ζημιογόνα τρίμηνα.

Ο Ελλάκτωρ επισημαίνει τα δύο σημαντικά ορόσημα τα οποία επιτεύχθηκαν:

  • Θετικά καθαρά κέρδη μετά από φόρους για τον όμιλο
  • Θετικά περιθώρια στα EBITDA κατασκευών

Αναφορικά με τον καθαρό δανεισμό, ανέρχεται στα 571 εκατ. ευρώ, μειωμένο από 578 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2021.

Τα ταμειακά διαθέσιμα & ρευστά περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου ανέρχονται στα 454 εκατ. ευρώ έναντι 457 εκατ. ευρώ στις 21 Δεκεμβρίου (εκτός του Μορέα).

Ο λόγος του καθαρού δανεισμού προς τα συγκρίσιμα EBITDA (χωρίς τον Μορέα) ανέρχεται στο 2,8x.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του 2022, έναντι 5 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο του περασμένου έτους και 67 εκατ. ευρώ για ολόκληρο το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε το stock option 2022 από το Διοικητικό Συμβούλιο

Ελλάκτωρ: Call options για ποσοστό 14,9% των δικαιωμάτων ψήφου απέκτησε η Reggeborgh

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο 29,87% το ποσοστό της Motor Oil επί των δικαιωμάτων ψήφου

gazzetta
gazzetta reader insider insider