«Μάζεμα» των ζημίων της Emirates - Αναμένει κέρδη από την αναζωογόνηση των ταξιδιών 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάζεμα» των ζημίων της Emirates - Αναμένει κέρδη από την αναζωογόνηση των ταξιδιών 
Η εταιρεία έχει προσλάβει το 80% του προσωπικού που απασχολούσε πριν από την πανδημία.

Μείωση των ετήσιων ζημιών της κατέγραψε η Emirates, με τη διοίκηση του ομίλου να αναμένει επιστροφή στην κερδοφορία εντός των επόμενων 12 μηνών καθώς η ζήτηση για ταξίδια επανέρχεται στα προ της πανδημίας του κορονοϊού επίπεδα της.

Για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, η Emirates κατέγραψε ζημιές 3,8 ντιρχάμ (1 δισ. δολαρίων) έναντι ζημιών 22,1 δισ. ντιρχάμ το προηγούμενος έτος.

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 66,2 δισ. ντιρχάμ, αυξημένα 86% σε ετήσιο επίπεδο.

Σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της, σημειώνεται πως «αναμένουμε ότι όμιλος θα επιστρέψει σε κερδοφορία την περίοδο 2022-203, κοιτάζοντας παράλληλα τις προκλήσεις που θέτουν οι υψηλές τιμών καυσίμων, ο πληθωρισμός, οι μεταλλάξεις του κορονοϊού και οι πολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες».

Η Emirates ανακοίνωσε πως εντός του χρόνου θα αρχίσει να ξεπληρώνει την κρατική ενίσχυση 15 δισ. ντιρχάμ που έλαβε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει προσλάβει το 80% του προσωπικού που απασχολούσε πριν από την πανδημία και συνεχίζει τις προσλήψεις, παρά τα προβλήματα που δημιουργούν τα lockdown στην Κίνα για τον περιορισμό του κορονοϊού, μετέδωσε το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider