H SpaceX του Έλον Μασκ θα εξοπλίσει με το Starlink τον στόλο της Hawaiian Airlines

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H SpaceX του Έλον Μασκ θα εξοπλίσει με το Starlink τον στόλο της Hawaiian Airlines
Συμφωνία για την εγκατάσταση και τη χρήση ασύρματου ίντερνετ εν πτήσει (Starlink) υπέγραψαν η SpaceX του Έλον Μασκ και η αεροπορική εταιρεία Hawaiian Airlines, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα.

Συμφωνία για την εγκατάσταση και τη χρήση ασύρματου ίντερνετ εν πτήσει (Starlink) υπέγραψαν η SpaceX του Έλον Μασκ και η αεροπορική εταιρεία Hawaiian Airlines, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα.

Σύμφωνα με το CNBC, αρχικά το ασύρματο ίντερνετ αναμένεται να εγκατασταθεί σε επιλεγμένα αεροσκάφη το επόμενο έτος, ενώ οι δύο εταιρείες ανέφεραν πως βρίσκονται στα αρχικά στάδια υλοποίησης της εγκατάστασης του Starlink στον στόλο του αμερικανικού αερομεταφορέα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Hawaiian Airlines ανακοίνωσε ότι θα εξοπλίσει με ασύρματο ίντερνετ τα αεροσκάφη Airbus A330 και A321neo, ενώ η Starlink -θυγατρική της SpaceX- βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορες αεροπορικές εταιρείες, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει την εμβέλειά της πέρα ​​από τα νοικοκυριά σε αγροτικές περιοχές του πλανήτη με ελάχιστη έως καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Η διαδικτυακή υπηρεσία Starlink έχει ενεργοποιηθεί πάνω από την Ουκρανία

SpaceX: Γεωμαγνητική καταιγίδα κατέστρεψε 40 δορυφόρους Starlink

gazzetta
gazzetta reader insider insider