Η Nokia αποχωρεί οριστικά από την αγορά της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nokia αποχωρεί οριστικά από την αγορά της Ρωσίας
Η εταιρεία απασχολεί περίπου 2.000 εργαζόμενους στη Ρωσία, ενώ εξασφαλίσει προβλέψεις 100 εκατ. ευρώ για το α' τρίμηνο του έτους λόγω της αποχώρησης.

Την απόφαση να αποχωρήσει οριστικά από την αγορά της Ρωσίας έλαβε η Nokia, στο πλαίσιο των κυρώσεων από επιχειρήσεις χωρών της Δύσης κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία απασχολεί περίπου 2.000 εργαζόμενους στη Ρωσία, με τον CEO της Nokia, Πέκα Λούντμαρκ, να αναφέρει σε δήλωση του στο Reuters πως «δεν βλέπουμε πως μπορούμε να συνεχίσουμε τη δραστηριότητα μας στη Ρωσία με τις τρέχουσες συνθήκες».

Η Nokia υποστηρίζει ότι η αποχώρηση από τη Ρωσία δεν θα επηρεάσει τις προοπτικές για το 2022, αλλά παράλληλα έχει εξασφαλίσει προβλέψεις 100 εκατ. ευρώ για το α' τρίμηνο του έτους λόγω της αποχώρησης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει τους πελάτες της από το εξωτερικό, ενώ σημείωσε πως είναι αδύνατο να οριστεί το πόσο χρονικό διάστημα θα πάρει ώστε να ολοκληρωθεί η πλήρης αποχώρηση της Nokia από τη ρωσική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ericsson αναστέλλει κάθε δραστηριότητα στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider