Μπάφετ: «Μπήκε» στην Activision με 1 δισ. δολάρια ένα μήνα πριν την πρόταση εξαγοράς της Microsoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: «Μπήκε» στην Activision με 1 δισ. δολάρια ένα μήνα πριν την πρόταση εξαγοράς της Microsoft
Στην αγορά μετοχών της Activision Blizzard συνολικής αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων μόλις έναν μήνα πριν την πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η Microsoft προχώρησε το fund Berkshire Hathaway του επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.

Στην αγορά μετοχών της Activision Blizzard συνολικής αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων μόλις έναν μήνα πριν την πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η Microsoft προχώρησε το fund Berkshire Hathaway του επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, όπως μαρτυρούν τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Berkshire Hathaway στα τέλη του 2021 κατείχε περίπου 14,66 εκατ. μετοχές αξίας 975 εκατ. δολαρίων της Activision Blizzard, λιγότερο από έναν μήνα πριν ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft συμφωνήσει με την εταιρεία ανάπτυξης video games για την εξαγορά της έναντι του ποσού των 68,7 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως η προσφορά Microsoft έκανε λόγο για πληρωμή 95 δολαρίων για κάθε μετοχή της Activision Blizzard, η οποία έκτοτε έχει «σκαρφαλώσει» στα επίπεδα των 82 δολαρίων, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη άνω του 25% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2021, όταν βρισκόταν λίγο πάνω από τα 56 δολάρια, δεχόμενη πιέσεις από καταγγελίες για σεξιστικές συμπεριφορές και διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αξία της Berkshire Hathaway του Μπάφετ ξεπέρασε αυτή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Στα 708 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider