Lucid: Η αντίπαλος της Tesla φέρνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lucid: Η αντίπαλος της Tesla φέρνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της στην Ευρώπη
Η Lucid ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 τις παραδόσεις των πρώτων μοντέλων της του Air Sedan, η Dream Edition του οποίου κοστίζει 169.000 δολάρια.

Έτοιμη για την είσοδο της στην αγορά της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη είναι η αμερικανική Lucid, εκ των βασικών ανταγωνιστριών της Tesla στις ΗΠΑ.

Με ανάρτηση του λογαριασμού της εταιρείας στο Twitter, η Lucid γνωστοποίησε πως τα πρώτα της οχήματα θα βρίσκονται επί ευρωπαϊκού εδάφους μέσα στο 2022, χωρίς να δίνει ακριβή χρόνο κυκλοφορίας των οχημάτων ή το σε ποια χώρα θα κυκλοφορήσουν τα μοντέλα της.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Lucid ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 τις παραδόσεις των πρώτων μοντέλων της του Air Sedan, η Dream Edition του οποίου κοστίζει 169.000 δολάρια.

Η Lucid, όπως και η Tesla, προωθεί την αυτόνομη οδήγηση στα οχήματα της, ιδρύθηκε το 2007 και εισήχθη στο χρηματιστήριο της Wall Street τον Ιούλιο του 2021, με την αξία της να υπολογίζεται -τότε- στα 24 δισ. δολάρια.

Μέσα στο 2022, η εταιρεία αναμένει πως θα προχωρήσει στην παραγωγή 20.000 ηλεκτροκίνητων Air sedan, που θα της αποφέρουν έσοδα 2,2 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Sony ιδρύει θυγατρική για να μπει στην αγορά της ηλεκτροκίνησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider