Η Apple ξεπέρασε σε αξία τα 3 τρισ. δολάρια και ο Μπάφετ κέρδισε 120 δισ. σε 5 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple ξεπέρασε σε αξία τα 3 τρισ. δολάρια και ο Μπάφετ κέρδισε 120 δισ. σε 5 χρόνια
Το Berkshire Hathaway έχει λαμβάνει περίπου 775 εκατ. δολάρια ετησίως από τα μερίσματα που διανέμει η Apple στους μετόχους της.

Κέρδη άνω των 120 δισ. δολαρίων στα χαρτιά έχει αποκομίσει από την επένδυση του στην Apple ο Γουόρεν Μπάφετ, μετά και από τη χθεσινή είδηση για το ότι η αξία του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου υπερέβη τα 3 τρισ. δολάρια.

Από το 2016 και μέχρι τα μέσα του 2018, το επενδυτικό fund του Μπάφετ, Berkshire Hathaway, είχε αποκτήσει το 5% της Apple, που τότε είχε αξία 36 δισ. δολάρια. Με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση της Apple, το ποσό αυτό αναμένεται να φτάσει τα 160 δισ. δολάρια, εάν συνεχιστεί το ράλι στη μετοχή της κατασκευάστριας των iPhone, σύμφωνα με το CNBC.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Berkshire Hathaway έχει λαμβάνειν περίπου 775 εκατ. δολάρια ετησίως από τα μερίσματα που διανέμει η Apple στους μετόχους της.

Σημειώνεται ότι το fund του Μπάφετ κατείχε το 5,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Apple, όπως αναφερόταν στην ετήσια έκθεση του Berkshire Hathaway για το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η μετοχή της Apple θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ταχύτερα από τη συνολική οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider