Αυξημένες 50% οι πωλήσεις της Frigoglass το γ' τρίμηνο, κέρδη έναντι ζημιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένες 50% οι πωλήσεις της Frigoglass το γ' τρίμηνο, κέρδη έναντι ζημιών
Πετύχαμε ισχυρή επίδοση παρά τις προκλήσεις, δήλωσε ο Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass.

Αύξηση των πωλήσεων κατά 50% παρουσίασε το τρίτο τρίμηνο του 2021 η Frigoglass, καθώς αυτές διαμορφώθηκαν στο ποσό των 91,64 εκατ. ευρώ έναντι 61,05 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Στο εννεάμηνο του 2021 οι πωλήσεις ανήλθαν στο ποσό των 293,24 εκατ. ευρώ από 269,72 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020, αυξημένες κατά 8,7%.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, παρατηρήθηκε ισχυρή ζήτηση στις περισσότερες αγορές, καθώς οι ευνοϊκές τάσεις στην κατανάλωση αναψυκτικών και ποτών διατηρήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο.

Στον κλάδο Επαγγελματικής ψύξης, καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων λίγο χαμηλότερη από 50%, ενώ στον κλάδο Υαλουργίας επιταχύνθηκε η δυναμική της ανόδου του όγκου πωλήσεων, η οποία, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των τιμών, είχαν ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις να ξεπεράσουν τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) το τρίτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν στα 12,53 εκατ. ευρώ έναντι 6,29 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2020, αυξημένα κατά 99,1%. Αντίστοιχα στο εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν στα 41,92 εκατ. ευρώ από 35,64 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2020, αυξημένα κατά 17,6%.

Στο τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 7,25 εκατ. ευρώ από ζημίες 7,74 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2020 ενώ στο εννεάμηνο οι ζημίες ανήλθαν σε 3,78 εκατ. ευρώ από ζημίες 7,15 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο.

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Πετύχαμε ισχυρή επίδοση παρά τις προκλήσεις που σχετίζονται με την αύξηση του κόστους και τις επιπτώσεις από το περιστατικό της πυρκαγιάς στη Ρουμανία. Με τις τάσεις της αγοράς να παραμένουν ευνοϊκές τον Οκτώβριο, αναμένουμε το 2021 να επιτύχουμε διψήφια αύξηση πωλήσεων και βελτίωση του περιθωρίου EBITDA. Εστιάζουμε στην υλοποίηση του σχεδίου επιχειρησιακής συνέχειας με στόχο την ικανοποίηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια του εποχικά ισχυρού πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους, στην έγκαιρη έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στη Ρουμανία, καθώς και στα μέτρα αντιστάθμισης της αύξησης κόστους».

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στη δεξιά στήλη «Σχετικά Αρχεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider