Διεθνή
02-11-2021 | 16:42

Η Ferrari ανεβάζει τους στόχους της για το 2021

Newsroom
Μοιράσου το
Η Ferrari ανεβάζει τους στόχους της για το 2021
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του 2021 προχώρησε την Τρίτη η Ferrari, καθώς η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων κατάφερε να επιλύσει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις αλυσίδες εφοδιασμού, με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Ferrari αναμένει πως τα κέρδη της για το σύνολο του έτους θα διαμορφωθούν στα 1,52 δισ. ευρώ, εκτίμηση ελαφρώς μεγαλύτερη από την προηγούμενη που έκανε λόγο για κέρδη της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ, καθώς η αύξηση των καθαρών κερδών στο γ' τρίμηνο δίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία περιθώρια για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα EBITDA για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 371 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις οχημάτων διαμορφώθηκαν στα 1,05 δισ. δολάρια.

Συνολικά, η Ferrari παρέδωσε συνολικά 2.750 οχήματα στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, μία αύξηση της τάξης του 19% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 και 11% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να απορροφήσει τις πιέσεις που δημιούργησε η παγκόσμια έλλειψη τσιπ, κάτι που δεν κατάφεραν να πετύχουν οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, που είδαν τις πωλήσεις τους να σημειώνουν «βουτιά» ως και 30% στο τρίτο τρίμηνο.

Σημειώνεται, τέλος, πως η μετοχή της Ferrari στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο ενισχύεται κατά 11% μέσα στο τρέχον έτος, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ανέρχεται στα 38 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ιταλία θέλει να εξαιρεθούν οι Ferrari και Lamborghini από την κατάργηση των κινητήρων καύσης