Τράπεζες
28-09-2021 | 19:30

Στην Αθήνα ο Prem Watsa – Τα ραντεβού του μεγαλοεπενδυτή που στηρίζει σταθερά την Ελλάδα

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
Στην Αθήνα ο Prem Watsa – Τα ραντεβού του μεγαλοεπενδυτή που στηρίζει σταθερά την Ελλάδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το βράδυ σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, ο Ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής Prem Watsa, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings και βασικός μέτοχος της Eurolife και της Eurobank.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Prem Watsa θα συμμετέχει στο φόρουμ των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurolife, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου  και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Grivalia, Γιώργο Χρυσικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος παρέμεινε πιστός στις επενδύσεις του στην Ελλάδα ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, θα δει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα συζητήσουν τις προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια με το RRF και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Ανάκαμψη. Σημειώνεται ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα έχει ανέβει κατακόρυφα και μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς τον Απρίλιο, στη χώρα έχουν εισρεύσει μέσω επενδυτικών deals κεφάλαια 12 δις. ευρώ.

Ο Prem Watsa θα έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Watsa θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τις διοικητικές ομάδες της Eurobank και της Eurolife, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν του στην Eurolife θα συμμετέχουν και παράγοντες του ελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Prem Watsa είχε μιλήσει τον Μάιο στο οικονομικό Forum των Δελφών και στον διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα έχει μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη» και εκτιμώντας ότι με το άνοιγμα των οικονομιών μετά τα  lockdown η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλά. Είχε αιτιολογήσει την άποψή του αυτή αναφερόμενος στο φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, το βελτιωμένο κλίμα στις αγορές και στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Θύμισε δε ότι το 2018 η Ελλάδα δεν είχε καμία πρόσβαση στις αγορές και τώρα δανείζεται με ελάχιστα επιτόκια και αυτή, όπως είχε πει,«είναι μία σημαντική αλλαγή για την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.