Η Apple καταργεί το Fortnite από το App Store ως τη λήξη της διαμάχης με την Epic Games

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple καταργεί το Fortnite από το App Store ως τη λήξη της διαμάχης με την Epic Games
Στην κατάργηση από το App Store του Fortnite, ενός εκ των δημοφιλέστερων video games στην ιστορία, προχώρησε η Apple, καθώς μία δικαστική διαμάχη γύρω από τα δικαιώματα του video game μεταξύ του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού και της Epic Games εξακολουθεί να μαίνεται.

Στην κατάργηση από το App Store του Fortnite, ενός εκ των δημοφιλέστερων video games στην ιστορία, προχώρησε η Apple, καθώς μία δικαστική διαμάχη γύρω από τα δικαιώματα του video game μεταξύ του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού και της Epic Games εξακολουθεί να μαίνεται.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter, ο CEO της Epic Games, Τιμ Σουίνι, ενώ στο εξής οι χρήστες του App Store δεν θα έχουν την δυνατότητα να «κατεβάσουν» και να εγκαταστήσουν το video game σε κινητά iPhone ή στις υπόλοιπες συσκευές της Apple.

Σύμφωνα με τον Σουίνι, η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Apple και της Epic Games θα μπορούσε να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει μία απόφαση, ενώ η Apple δεν ήταν διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Σημειώνεται πως όσοι χρήστες του Fortnite έχουν ήδη «κατεβάσει» και εγκαταστήσει το video game στις συσκευές τους θα εξακολουθούν να έχουν την δυνατότητα να παίξουν, ωστόσο δεν θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν τα νέα updates του παιχνιδιού.

Υπενθυμίζεται παράλληλα, πως το 2020 η Apple είχε αποφασίσει να αποσύρει το Fortnite από το App Store εξαιτίας παραβιάσεων που σχετίζονται με την εισαγωγή από μέρους της Epic Games ενός δικού της συστήματος πληρωμών από τους χρήστες, γεγονός που προκάλεσε ρήξη με την Apple, η οποία χρέωνε περίπου 30% για την αγορά εφαρμογών μέσω της πλατφόρμας της.

Εν συνεχεία, η Epic Games κατηγόρησε τον τεχνολογικό κολοσσό για μονοπωλιακές πρακτικές στο App Store, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα αμερικανικό δικαστήριο έκρινε πως η Apple δεν έχει την δυνατότητα να σταματήσει τους δημιουργούς των εφαρμογών από το να κατευθύνουν τους χρήστες σε επιλογές πληρωμής τρίτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Εκτός» App Store μένει το Fortnite - Η Epic Games μηνύει την Apple (vid)

gazzetta
gazzetta reader insider insider