On: Άλμα 46% στην πρώτη μέρα συνεδρίασης για την εταιρεία παπουτσιών που έχει την υποστήριξη του Federer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
On: Άλμα 46% στην πρώτη μέρα συνεδρίασης για την εταιρεία παπουτσιών που έχει την υποστήριξη του Federer
Η ελβετική εταιρεία είχε αποτίμηση κοντά στα 11 δισ. δολάρια, μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Άλμα ύψους σχεδόν 46% κατέγραψε η μετοχή της Οn, της εταιρείας παπουτσιών με την υποστήριξη του Ελβετού αστέρα του τένις Roger Federer, στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη,

Σύμφωνα με το BBC, η ελβετική εταιρεία είχε αποτίμηση κοντά στα 11 δισ. δολάρια, μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της προηγούμενη εβδομάδας, που «έβλεπαν» αποτίμηση 6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία πούλησε 31,1 εκατ. μετοχές στην πρώτη της δημοσία προσφορά, συγκεντρώνοντας κεφάλαια ύψους 746,4 εκατ. δολαρίων.

Η δημόσια προσφορά έρχεται σε μία περίοδο που η αγορά των παπουτσιών τρεξίματος έχει θετική πορεία, καθώς οι άνθρωποι θέλουν να ασκούνται περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους, εν μέσω πανδημίας.

Όπως αναφέρεται, η On ιδρύθηκε το 2010 από τους Olivier Bernhard, David Allemann και Caspar Coppetti, με τον Roger Federer να επενδύει ένα - άγνωστο - ποσό στην εταιρεία το 2019. Ο διάσημος αθλητής συνεργάζεται με την εταιρεία και στη δημιουργία ενός νέου παπουτσιού για το τένις ονόματι «Roger Pro».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

On: Η εταιρεία παπουτσιών με την στήριξη του Φέντερερ στοχεύει σε μια IPO 6 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider