Έλον Μασκ: Προτιμάω να μείνω μακριά από την πολιτική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Προτιμάω να μείνω μακριά από την πολιτική
Την πρόθεσή του να απέχει από την πολιτική εξέφρασε την Πέμπτη ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ, λίγες μόλις ώρες αφότου ο κυβερνήτης του Τέξας προσπαθώντας να υπερασπιστεί το νόμο που απαγορεύει τις αμβλώσεις, δήλωσε πως ο Μασκ στηρίζει τις πολιτικές που υιοθετεί η Πολιτεία.

Την πρόθεσή του να απέχει από την πολιτική εξέφρασε την Πέμπτη ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ, λίγες μόλις ώρες αφότου ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, προσπαθώντας να υπερασπιστεί το νόμο που απαγορεύει τις αμβλώσεις, δήλωσε πως ο Μασκ στηρίζει τις πολιτικές που υιοθετεί η Πολιτεία.

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Έλον Μασκ τόνισε: «Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως η κυβέρνηση σπάνια πρέπει να επιβάλλει την θέλησή της στους πολίτες και όταν το κάνει θα πρέπει να στοχεύει στην μεγιστοποίηση της κοινωνικής ευημερίας. Με δεδομένα τα παραπάνω, προτιμάω να μείνω μακριά από την πολιτική».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Τεξανού κυβερνήτη, ο οποίος μιλώντας στο δίκτυο CNBC προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες για ενδεχόμενη διακοπή της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή εξαιτίας των αμφιλεγόμενων αποφάσεών του σχετικά με τον περιορισμό της πρόσβασης των ψηφοφόρων σε εκλογικά κέντρα αλλά και τον νέο νόμο για τις αμβλώσεις.

«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως πολλές επιχειρήσεις αλλά και πολλοί πολίτες επικροτούν τις θέσεις της Πολιτείας του Τέξας για μία σειρά από ζητήματα», ανέφερε ο Άμποτ, συμπληρώνοντας πως οι αντιδράσεις για τις δύο τελευταίες νομοθετικές του πρωτοβουλίες δεν πρόκειται να ανακόψουν την προσέλκυση επενδύσεων.

«Ο Έλον θα χρειαστεί να εγκαταλείψει την Καλιφόρνια εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζει η Πολιτεία», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Άμποτ, σημειώνοντας με νόημα πως η επικοινωνία του με τον ιδρυτή της Tesla είναι συχνή.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως ο τεχνολογικός κολοσσός κατασκευάζει ήδη μία παραγωγική μονάδα στην περιοχή του Όστιν, ενώ σε δηλώσεις του ο Μασκ απείλησε να απομακρύνει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας από την Καλιφόρνια στο Τέξας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider