Η κινεζική Baidu παρουσίασε το πρώτο της ρομπο-αυτοκινήτο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κινεζική Baidu παρουσίασε το πρώτο της ρομπο-αυτοκινήτο 
Το όχημα είναι το πρωτότυπο της εταιρείας και η Baidu δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πότε και υπό ποιους όρους θα μπορούσε να τεθεί σε παραγωγή.

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία Baidu παρουσίασε το δεύτερης γενιάς τσιπ τεχνητής νοημοσύνης (AI) και το πρώτο της ρομπο-αυτοκίνητο ενώ προχώρησε και στο rebranding της εφαρμογής της για το αυτοοδηγούμενο ταξί, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της για εμβάθυνση στις νέες τεχνολογίες.

Σε παρουσίαση που έγινε την Τετάρτη στο ετήσιο συνέδριο της Baidu, η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε το Kunlum 2, το νέο τσιπ δεύτερης γενιάς AI. Σύμφωνα με την Baidu, το Kunlum 2 θα βοηθήσει τις συσκευές στη διαχείριση τεραστίων όγκων δεδομένων και θα ενισχύσει σημαντικά την υπολογιστική του δύναμης. Το τσιπ μπορεί να έχει εφαρμογή στον κλάδο της αυτόνομης οδήγησης και η Baidi έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του.

Η εταιρεία παρουσίασε και το ρομπο-αυτοκινήτο της, ένα αυτόνομο όχημα με πόρτες που ανοίγουν σαν φτερά και με μεγάλη εσωτερική οθόνη για την διασκέδαση των επιβατών. Το όχημα είναι το πρωτότυπο της εταιρείας και η Baidu δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πότε και υπό ποιους όρους θα μπορούσε να τεθεί σε παραγωγή.

Ακόμα, η Baidu παρουσίασε και το επανασχεδιασμένο app για το αυτοοδηγούμενο ταξί, που χρησιμοποιείται ήδη πιλοτικά στο Πεκίνο και την Γκουανζού της Κίνας, αλλάζοντας την ονομασία της εφαρμογής από Apollo Go σε Luobo Kuaipao.

Σημειώνεται πως τον Ιούνιο η Baidu ανακοίνωσε τη συμφωνία με την κατασκευάστρια οχημάτων BAIG Group για την παραγωγή 1.000 αυτοοδηγούμενων ταξί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, με στόχο τη μαζική εμπορική κυκλοφορία στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Baidu «ρίχνει» 1.000 ρομποταξί στους δρόμους της Κίνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider