Έλον Μασκ: H Space X προσφέρεται να φτιάξει τις στολές των αστροναυτών της NASA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: H Space X προσφέρεται να φτιάξει τις στολές των αστροναυτών της NASA
Η διαστημική εταιρεία του Μασκ έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει τις στολές πτήσης που φόρεσαν οι αστροναύτες που έθεσαν σε τροχιά το διαστημικό σκάφος Crew Dragon. 

Τις υπηρεσίες της Space X πρόσφερε στη NASA ο Έλον Μασκ για να κατασκευάσει τη νέα γενιά διαστημικών στολών των αστροναυτών, μετά τη δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας πως το πρόγραμμα «έχει μείνει πίσω» και θα κοστίσει περισσότερο από 1 δισ. δολάρια.

«Η Space X θα μπορούσε να το κάνει αν υπάρχει ανάγκη» σχολίασε στο Twitter ο ιδρυτής της Tesla.

Η διαστημική εταιρεία του Μασκ έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει τις στολές πτήσης που φόρεσαν οι αστροναύτες που έθεσαν σε τροχιά το διαστημικό σκάφος Crew Dragon.

Σύμφωνα με το CNBC, η NASA έχει ξεκινήσει τρία διαφορετικά προγράμματα για την κατασκευή νέων στολών από το 2007 και έχει ήδη ξοδέψει 420 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα επενδυθούν σχεδόν 625,2 εκατ. δολάρια, επιπλέον, με το συνολικό κόστος να εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια μέχρι το 2025.

Όπως αναφέρεται, οι διαστημικές στολές έχουν πληθώρα διαφορετικών εξαρτημάτων που προμηθεύονται από 27 διαφορετικές εταιρείες, κάτι το οποίο επίσης σχολίασε μέσω Twitter ο Έλον Μασκ, λέγοντας πως είναι «πολλοί μάγειρες σε μια κουζίνα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NASA: Το Perseverance στον Άρη - Δεν πέτυχε η απόπειρα να πάρει «δείγμα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider