Tesla: Φέρεται να αποχωρεί από τα malls

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Φέρεται να αποχωρεί από τα malls
Οι εκθεσιακοί χώροι Tesla υπήρξαν αναπόσπαστο κομμάτι πολλών high-end εμπορικών κέντρων, αλλά αυτό μπορεί και να αλλάζει.

Οι εκθεσιακοί χώροι Tesla υπήρξαν αναπόσπαστο κομμάτι πολλών high-end εμπορικών κέντρων, αλλά αυτό μπορεί και να αλλάζει.

Η κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων κλείνει έναν αριθμό καταστημάτων, και ψάχνει να τα αντικαταστήσει με πιο φθηνές τοποθεσίες σύμφωνα με δημοσίευμα του Electrek.

Η απόφαση θα σηματοδοτήσει μία ακόμη αλλαγή στη στρατηγική λιανικών πωλήσεων της Tesla, που παρουσιάζει διακυμάνσεις τα τελευταία χρόνια. Θα αποτελέσει επίσης άλλο ένα χτύπημα στους ιδιοκτήτες των malls, τα οποία πασχίζουν να κρατήσουν τους «ενοίκους» τους και να γεμίσουν τα κενά καταστήματα.

Στις αρχές του 2019, ο CEO της Tesla Elon Musk είπε ότι η εταιρεία θα κλείσει τις περισσότερες φυσικές τοποθεσίες και θα μεταφέρει τις πωλήσεις της στο διαδίκτυο. Ωστόσο, η εταιρεία κατέληξε να αντιστρέφει την πορεία της και να διατηρεί ανοιχτό έναν σημαντικό αριθμό καταστημάτων.

Η Tesla φέρεται τώρα να ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις τοποθεσίες με υψηλό ενοίκιο σε malls και περιοχές με μαγαζιά και να διοχετεύσει αυτή τη ρευστότητα στα κέντρα διανομής, μετέδωσε το Electrek, επικαλούμενο πηγές με γνώση των σχεδίων. Αναζητά, επίσης, χώρους προς ενοικίαση στα γκαράζ των εμπορικών κέντρων και σε αποθήκες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Tesla διατηρεί περισσότερους από 170 εκθεσιακούς χώρους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, σε malls όπως το Garden State Plaza στο Paramus του Νιου Τζέρσεϊ, το Scottsdale Fashion Square στο Scottsdale της Αριζόνα και το Ala Moana Center στη Χονολουλού της Χαβάης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider